Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές- Πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα

Ξυλοδαρμοί και προσαγωγές πολιτών από την αστυνομία σημειώθηκαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε πρόστιμο σε οικογένεια που καθόταν στην πλατεία.

Χρήστες στα social media αναφέρουν ότι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊόκαι επικύρωσαν πρόστιμο σε οικογένεια. Παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και ακολούθησε συμπλοκή.

Οπως φαίνεται στα βίντεο, ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε νεαρό και τον χτύπησε με το γκλοπ, ενώ όταν εκείνος μαζί με άλλους διαμαρτυρήθηκε και τον ρώτησε για την επίθεση, ο αστυνομικός αντί απάντησης, συνέχισε να τον χτυπά με το γκλοπ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο βίντεο, οι αστυνομικοί δεν δείχνουν να απειλούνται, καθώς στο σημείο της σύλληψης δεν υπάρχουν άλλα άτομα και τα πράγματα δείχνουν ήσυχα, χωρίς τίποτα να προδικάζει για ένταση και επεισόδια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα social media, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν στην πλατεία, επέβαλλαν πρόστιμο σε οικογένεια που κάθονταν στο σημείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτών που βρίσκονταν στην πλατεία. Λίγο αργότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες, στην πλατεία έφτασε η ΟΠΚΕ προκειμένου να αδειάσει με βίαιο τρόπο την περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Πλατεία Νέας Σμύρνης #antireport pic.twitter.com/pvdPZHVrm4

— Marios Rafail Bikos (@bikosmariosraf) March 7, 2021

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ- Διατάχθηκε έρευνα για βίντεο με συμπλοκές αστυνομικών με πολίτες

 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από 30 άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ωστόσο, βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ότι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ξεπέρασαν τα όρια, χτυπώντας με γκλοπ ανθρώπους που στην ουσία είχαν ήδη συλληφθεί από την Αστυνομία.

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

 

 

Τώρα: Η αστυνομία κανει ντου στο Άλσος Νέας Σμύρνης❗

Χωρίς πρόσχημα, η αστυνομία αρχισε να βαζει πρόστιμα σε μια οικογένεια στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Ένας νεαρός τραβάει βίντεο. Η αστυνομια φέρνει ΟΠΚΕ, τον κυνήγησε μέχρι το Άλσος και τον συνέλαβε❗#antireport #αστυνομια > pic.twitter.com/9GkVxxkFVI

— Επιμένουμε Διεκδικούμε (@Epimenoume) March 7, 2021

Πορεία κατοίκων προς το Αστυνομικό Τμήμα- "Μητσοτάκης - Χρυσοχοΐδης έχουν ξεφύγει επικίνδυνα"

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 19.00 στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τα μεσημεριανά επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Η πορεία περίπου 200 ατόμων έγινε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης συνοδεία των ΜΑΤ.

Προηγήθηκαν επεισόδια λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση από 30 αγνώστους κατά τη διάρκεια ελέγχων για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ,  απομάκρυναν τους αγνώστους με γκλοπ, ενώ έγιναν και 11 προσαγωγές. Ελαφρά τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει: «Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών.

Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM