Μετρό: Δεν κάνει απεργία-Κανονικά αύριο τα δρομολόγια

Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (15/10) οι γραμμές 2 και 3 του μετρό της Αθήνας, καθώς και το τραμ, μετά την αναστολή της στάσης εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι.

Αναστέλλεται η αυριανή τρίωρη στάση εργασίας (από τις 14:00 μέχρι τις 15:00) στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ. Και αυτό συμβαίνει μετά τις τελευταίες αποφάσεις που πάρθηκαν από τα σωματεία εργαζομένων τους. Συνεπώς, αύριο το μετρό της Αθήνας πρόκειται να πραγματοποιεί κανονικά τα δρομολόγια.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για τον ΗΣΑΠ

Αναφορικά με τον ηλεκτρικό-ΗΣΑΠ (γραμμή 1) αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του σωματείου των εργαζομένων. Η συνεδρίαση γίνεται για να αποφασιστεί αν τελικά αναστείλουν και αυτοί τη στάση εργασίας.

24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Να σημειωθεί πως σε 24ωρη απεργία προχωράει αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωσή της έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεντρώσεις και από τους εκπαιδευτικούς

«Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία. Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας», αναφέρει η ΟΛΜΕ, η οποία έχει κηρύξει απεργία για αύριο.

Απεργούν γιατροί και νοσηλευτές

Στην αυριανή απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προκηρύξει απεργία, με αίτημα την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Παράλληλα, κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) «η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM