Η μάχη του Αρχιεπισκόπου κόντρα στον κορονοϊό και στα… σενάρια

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παρουσίασε βελτίωση το απόγευμα της Παρασκευής και οι άνθρωποι γύρω του, πήραν μια βαθιά ανάσα. Η ανησυχία, ωστόσο, ανάμεσα στους ανθρώπους που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της εκκλησίας, δεν έχει κοπάσει. Και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δίνει μεν παλικαρίσια μάχη με τον κορονοϊό, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος προχωρημένης ηλικίας που μάχεται με έναν εν πολλοίς άγνωστο – ακόμη και για τους ειδικούς – εχθρό με αχαρτογράφητες επιπτώσεις, για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αυτό δημιούργησε συζητήσεις και παραφιλολογία από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής του ηγέτη της Ελλαδικής Εκκλησίας στον «Ευαγγελισμό».

Τα παιχνίδια εξουσίας

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και εκτείνονται από την ουσία των πραγμάτων, ως και τα διαδικαστικά. Υπάρχει… Βυζαντινισμός και παιχνίδια εξουσίας… επιδόξων επιγόνων αλλά όχι σε βαθμό υπερβολής κι όχι σε ένταση μεγαλύτερη από τη συνήθη στο εσωτερικό των ανωτάτων κλιμακίων της Εκκλησίας. Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά, από ποτέ άλλοτε, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος ασθενεί από κάτι που επί του παρόντος έχει «αιχμαλωτίσει» όλην την Ιεραρχία, όπως και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με τον κορονοιό παρόντα και την ιεραρχία ήδη «λαβωμένη» από αυτόν, το να εξυφαίνονται σχέδια δεν είναι διόλου εύκολο πράγμα.

Μόνο το γεγονός ότι ο κανόνας της Εκκλησίας απαιτεί αυτοπρόσωπη παρουσία Μητροπολιτών στις πιο πολλές από τις διαδικασίες σε συνδυασμό ότι δεν μπορούν να δοθούν παρά ελάχιστες εγγυήσεις ασφάλειας στους ηλικιωμένους – στην πλειοψηφία τους- Μητροπολίτες αρκεί για να κάνει τη … σπαζοκεφαλιά πιο δύσκολη. Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές πάντοτε υπήρχαν σχέδια επί χάρτου από φιλόδοξους ιεράρχες. Υπάρχουν και τώρα, όπως τα ξέραμε – όχι πιο έντονα.

Στην παρούσα φάση οι ελπίδες των συνεργατών του Αρχιεπισκόπου και η μάχη των γιατρών είναι να μην χρειαστεί διασωλήνωση γιατί τότε θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Οι πληροφορίες λένε ότι παραγγέλθηκε φάρμακο νέας γενιάς – αν είναι δόκιμος αυτός ο όρος – από τις Η. Π. Α. που κρίνεται πιο αποτελεσματικό στη μάχη. Όσοι γνωρίζουν καλά τα δεδομένα είναι επιφυλακτικοί γιατί η βελτιωμένη εικόνα που εμφανίζει αυτή της στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος , μπορεί να αλλάξει αστάθμητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένης της ηλικίας αλλά και του ιατρικού ιστορικού του (διαβήτης , βηματοδότης) .Ως το βράδυ της Παρασκευής, η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου περιγράφεται ως απολύτως ελεγχόμενη. Αλλά η μάχη του κόντρα στον κορονοϊό και στα σενάρια συνεχίζεται …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ