Lockdown: Πιθανή παράταση μέχρι 15 Μαρτίου - Ενδεχομένως τελευταία καραντίνα

Στο τέλος της εβδομάδας τα πρώτα αποτελέσματα για την Αττική

- Αισιόδοξος ο κ. Εξαδάκτυλος

Τα αποτελέσματα του τρίτου lockdown αναμένουν να δουν στο τέλος της εβδομάδας επιδημιολόγοι και κυβέρνηση. Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 698 νέα κρούσματα, με την Αθήνα να παίρνει την «πρωτιά», καθώς κατέγραψε 328 κρούσματα. Στην επίσης επιβαρυμένη Αχαΐα εντοπίστηκαν 62 κρούσματα, ενώ στην Εύβοια 16, δείχνοντας μια μικρή βελτίωση.

Παράταση έως και 15 Μαρτίου

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η αξιολόγηση των δεδομένων από τους λοιμωξιολόγους, καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξει παράταση των περιοριστικών μέτρων έως και τις 15 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως «περιμένουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα» και συνέχισε λέγοντας πως «αυτή την εβδομάδα θα βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, την επόμενη μια σταθεροποίηση και στο τέλος της επόμενης μια πτώση».

Αισιοδοξία Εξαδάκτυλου για «κανονικό Πάσχα»

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown, καθώς –όπως είπε– με τους ρυθμούς εμβολιασμών και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες εβδομάδες θεωρεί ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ιός έχει αλλάξει μορφή και ταχύτητα μετάδοσης και ότι 28 Φεβρουαρίου ή 1 Μαρτίου ενδεχομένως να επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες, π.χ. κυνήγι, ψάρεμα κ.λπ., όπως είχαν επιτραπεί στις 14/12. Επισήμανε πως ο ιός που παλεύουμε αυτή τη στιγμή είναι διαφορετικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά και στις μικρές ηλικίες.

Μετατίθεται η έναρξη των εμβολιασμών στην Αττική σήμερα

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τρίτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος μετατίθεται για τις 10.30 σε ολόκληρη την Αττική, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται ότι «οι πολίτες που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό από τις 08.00 έως τις 10.30 θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM