Lockdown: Παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Τι αναμένεται να εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι

Σήμερα, Παρασκευή, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί την παράταση του lockdown στην Αττική, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός και να αποσυμπιεστούν τα νοσοκομεία, η επιτροπή για την εισήγησή της θα λάβει υπόψη της τρία δεδομένα:

Την εικόνα των συνολικών κρουσμάτων τόσο στην κοινότητα ευρύτερα αλλά και στην Αττική, τη γεωγραφική κατανομή των μεταλλάξεων του κορονοϊού, που λίγο πολύ διαμορφώνουν ένα αχαρτογράφητο τοπίο, και φυσικά την κατάσταση στα νοσοκομεία στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1.784 κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 880 στην Αττική και 183 στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά στην επικράτεια διενεργήθηκαν 50.247 τεστ, με τον δείκτη θετικότητας να κινείται στο 3,55%. Στο λεκανοπέδιο, όπου νοσηλεύεται το 50% των ασθενών με κορονοϊό, εντοπίστηκαν χθες 880 νέα κρούσματα, με ανοδική τάση στο Κέντρο (241 από 235), τη Δυτική Αττική (41 από 31), τον Δυτικό Τομέα Αθηνών (156 από 134), τον Πειραιά (152 από 143) και τις Νήσους (23 από 17).

Σκληρό lockdown για την Αρκαδία

Σημειώνεται πως ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η ΠΕ Αρκαδίας εντάχθηκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ενώ ο Δήμος Ναυπλιέων εντάχθηκε στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από χθες, Πέμπτη 25/2/2021, και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 1/3/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της. Σύμφωνα με πηγές από την Πολιτική Προστασία, στην Αρκαδία οι περισσότερες συρροές κρουσμάτων έχουν να κάνουν με τους εργασιακούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM