Lockdown: Συνεδριάζουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι - Καθυστέρηση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων - Στόχος το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 ή 12 Απριλίου

Στον «πάγο» φαίνεται πως έχουν μπει οι συζητήσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς προχθές (24/3) καταγράφηκαν 159 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Αττικής, με τους διασωληνωμένους να ξεπερνούν τους 700.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, θα αξιολογήσει, όπως κάθε Παρασκευή, τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά δεν θα εισηγηθεί το άνοιγμα κάποιας οικονομικής δραστηριότητας, αντιθέτως θα προτείνει την παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Προτεραιότητα το λιανεμπόριο, αρκεί να μην εκτοξεύσει τον αριθμό κρουσμάτων

Όσον αφορά την ανάλυση των λυμάτων, υπάρχει μια τάση σταθεροποίησης. Τάση που πρέπει να εδραιωθεί για να αρχίσουμε να ελπίζουμε σε μείωση των κρουσμάτων και επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Από το κυβερνητικό επιτελείο έχουν κάνει σαφές πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου αποτελεί προτεραιότητα, αλλά την ίδια ώρα κάθε βήμα που επιλέγεται να γίνει έχει ως στόχο να μη μας φέρει σε πισωγύρισμα.

Πώς επηρεάστηκε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας από το άνοιγμα των κομμωτηρίων

Την ίδια ώρα, στο διάστημα που ακολουθεί οι επιστήμονες θα έχουν χρόνο να εξετάσουν και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας από τη μερική χαλάρωση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επιθυμεί πριν από το Πάσχα να δει την αγορά να λειτουργεί στο σύνολό της, έστω και υπό το καθεστώς αυστηρών περιορισμών. Μιλώντας δε για περιορισμούς, ένας από τους στόχους είναι η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, που θα επιτρέψει στους πολίτες να κάνουν τις γιορτές τους στο χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM