Κορονοϊός: Lockdown σε Κάλυμνο και Κορδελιό-Εύοσμο

 

Σε αυστηρό καθεστώς επιδημιολογικής επιτήρησης του κορονοϊού Κάλυμνος και Κορδελιό-Εύοσμος, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Μαζί του η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, έδωσαν την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας από την οπτική των λοιμωξιολόγων.

Λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.460 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 325 διασωληνωμένους. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι στο «βαθύ κόκκινο» εισέρχονται από αύριο ως την 1η Μαρτίου η Κάλυμνος και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου. Παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονος και Αττική.

Στο «κόκκινο» εντάσσονται η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο Δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας, ο Δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και ο Δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων. Δεν παρατείνονται τα απαγορευτικά στον Δήμο Θήρας, στον Δήμο Αγίου Νικολάου και στη Ζάκυνθο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM