Υπόθεση Λιβαθινού: Πικρία αλλά και σεβασμός

«Δεν υπάρχει ομόφωνη απόρριψη του Λιβαθινού ως δασκάλου.    Υπάρχουν παρεξηγήσεις, πικρία αλλά και σεβασμός στο πρόσωπό του»

Η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από το Εθνικό Θέατρο έρχεται να ταρακουνήσει μία ακόμη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα τον χώρο του θεάτρου.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Η δημοσιοποίηση της αποχώρησης έρχεται μετά την επιστολή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», στην οποία τονίζει πως, κατόπιν της άρνησης των σπουδαστών του Εθνικού να συνεχίσουν μαζί του με ένα δίωρο εβδομαδιαίο μάθημα, αποχωρεί έχοντας πρώτα αφουγκραστεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες:

«Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο».  

Οι σπουδαστές σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους είχαν κάνει λόγο για ομοφοβικά σχόλια αλλά και αυταρχική συμπεριφορά, που συχνά δημιουργούσε κλίμα  φόβου.

Κατόπιν εμπεριστατωμένου ρεπορτάζ, το Νews2u.gr αναδεικνύει τις λεπτές ισορροπίες που μπορεί να υπάρχουν σε τόσο σημαντικά θέματα.

Καλά ενημερωμένες πηγές του News2u.gr αναφέρουν πως η  επιμονή και  έγνοια του Λιβαθινού για  την  εξέλιξη του έτους δημιουργούσε έναν υψηλό πήχη επίδοσης, κάτι που σε αρκετούς φοιτητές επέφερε ένα άγχος μη  διαχειρίσιμο.

 Η αμφισβήτηση δεν αφορά το έργο του ως δασκάλου, το οποίο η πλειονότητα των σπουδαστών αναγνωρίζει. 

«Δεν  υπάρχει ομόφωνη απόρριψη του Λιβαθινού ως  δασκάλου. Υπάρχουν παρεξηγήσεις, πικρία αλλά και σεβασμός στο πρόσωπό του»

Όλα ξεκίνησαν όταν οι σπουδαστές του Εθνικού, μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών εις βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη, απέστειλαν επιστολή συμπαράστασης στα θύματα, τονίζοντας πως «οφείλουμε όλοι να μιλάμε όταν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις χωρίς φόβο».

Καθώς το  χάσμα που δημιουργήθηκε σε  μια δύσκολη  περίοδο –όπου δεν γίνονται  καν  τα  μαθήματα διά ζώσης– δεν μπόρεσε να γεφυρωθεί, οι εξελίξεις «έτρεξαν» και οδήγησαν  στην παραίτησή  του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM