Λινού: «Η τηλεργασία να πάει στο 90% για όσους είναι εφικτό»

Κοροναϊός: Για την τηλεργασία μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, έπειτα από τη ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων.

Η κα. Λινού δήλωσε πως, για όσους είναι εφικτό, η τηλεργασία χρειάζεται να πάει στο 90%, για να αναχαιτιστεί κάπως η πανδημία.

Η ίδια ανέφερε πως οι πολίτες δεν μπορούν να συνωστίζονται και στο χώρο εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα χρήσης της προστατευτικής μάσκας ακόμα και στις πράσινες περιοχές, που δεν έχουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

«Η καθολική χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη ακόμη και στις πράσινες περιοχές της Ελλάδας διότι είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το πράσινο γίνεται γρήγορα πορτοκαλί», δήλωσε συγκεκριμένα.

Κλείσιμο εστίασης

Η Αθηνά Λινού τόνισε πως για να μην κλείσει εντελώς η εστίαση, ήδη ανακοινώθηκε η επιδότηση για θερμάστρες εξωτερικού χώρου, προκειμένου να παταραθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων.

Όλες οι διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι η εστίαση είναι εστία μετάδοσης και η ενίσχυση του delivery catering επιβάλλεται, συμπλήρωσε.

Περιορισμένες ΜΕΘ

«Οι κλίνες στην Ελλάδα είναι πολλές, οι ΜΕΘ είναι περιορισμένες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νοσηλείας σε γειτονικές χώρες.

«Θα καθαρίσουμε όταν εμβολιαστούμε σε μεγάλο ποσοστό, μέχρι τότε μπορούμε να μεταθέσουμε το ζήτημα για καλύτερες εποχές και να κερδίσουμε χρόνο για ενίσχυση της υγείας», ανέφερε στο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM