Υπόθεση Λιγνάδη: Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας- «Θα σταματήσω αν είναι ένοχος»

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Ο Αλέξης Κούγιας όταν αναχώρησε από τη ΓΑΔΑ ήταν μαζί με τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκο Γεωργουλέα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν έχει αναλάβει μαζί με τον κ. Κούγια την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Κούγιας έδωσε στους αστυνομικούς το σχετικό έγγραφο με το οποίο δηλώνει ότι αναλαμβάνει την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και επιβεβαίωσε την είδηση. "Εκτιμώ βαθιά τον συνήγορο κ. Γεωργουλέα και θα συμμετέχω στη δικηγορική ομάδα. Στην πολυετή σταδιοδρομία μου ξέρετε ότι δεν έχω υπερασπιστεί ποτέ τοκογλύφους και παιδόφιλους. Θα διαβάσω τη δικογραφία και θα κινηθώ ανάλογα.

Εκδήλωσα την πρόθεση να υπερασπιστώ τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη της Ελλάδος", είπε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος.

Λίγο αργότερα βρέθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. "Το πρώτο που ζήτησα είναι να δω τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον κορυφαίο σκηνοθέτη και ηθοποιό της Ελλάδος. Ήμουν μαθητής του πατέρα του, κορυφαίος φιλόλογος, όπως και ο αδερφός του. Ήθελα να τον γνωρίσω.

Είδα έναν ταπεινό, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο. Δεν μίλησε καθόλου για τον εαυτό του. Πιο πολύ τον καταρράκωσαν αυτά που είπε η Λίνα Μενδώνη για τον ίδιο, και όχι αυτά που τον κατηγορούν. Μου είπε "είμαι ηθοποιός τόσα χρόνια, ζητάω αυτή η λαίλαπα να μην επηρεάσει δικαστή και εισαγγελέα. Αν δεν με πιστεύετε, μη με αναλάβετε".

Αρνείται τα πάντα, δηλώνει αθώος και είπε πως γνωρίζει τους μηνυτές του. Μιλά για σκοπιμότητες τόσο από την πλευρά τους όσο και από αυτή της μάρτυρος που κατέθεσε. Τη χαρακτηρίζει αναξιόπιστη αλλά δεν μπορώ να σας πω γιατί.

Του ζήτησα να μου σκιαγραφήσει τις προσωπικότητές τους. Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δεν θα τον αναλάβω. Ακόμα είναι όλα ανοιχτά. Είμαι κι εγώ πατέρας και έχω δύο παιδιά", είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας δεν έχει μελετήσει ακόμα τη δικογραφία. Όπως είπε θα την μελετήσει απόψε το βράδυ.

Όσα είπε για την γυναίκα μάρτυρα

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια η γυναίκα μάρτυρας – κλειδί που κατέθεσε χαρακτηρίζεται αναξιόπιστη από τον κ. Λιγνάδη.

Χωρίς να θέλω να θίξω τον κ. Γεωργούλια (σ.σ.δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη), εάν εγώ ήμουν δικηγόρους το ένταλμα συλλήψεως θα το προσέβαλα.

«Αν η Ελλάδα καταντήσει να γίνει υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων, κινδυνεύουμε όλοι μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας προσθέτοντας  ότι «θα ζητήσει υποχρεωτικά η ανακρίτρια ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».

Η Ελλάδα θα καταδικαστεί σε μεγάλο πρόστιμο αν προσφύγει ο Λιγνάδης στο ΕΔΑΔ, μόνο και μόνο για τον τρόπο που μίλησε η Μενδώνη για αυτόν, επεσήμανε ο κ. Κούγιας

«Πρέπει να δικαστεί δίκαια, δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα, δεν έχει πατήσει στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM