Λιανεμπόριο: Με SMS στο 13032 - Θα επιτρέπεται μόνο μία αποστολή ημερησίως

Τι θα ισχύει για τη νέα εφαρμογή - Νέος τρόπος για τη μετάβαση των πολιτών στην αγορά 

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παραχώρησε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά», όπου και μίλησε για τη νέα εφαρμογή που θα μπει σε ισχύ όταν ανοίξει το λιανεμπόριο. Το μέτρο αυτό θα επιτρέπει στους πολίτες να στέλνουν ένα μήνυμα ημερησίως για τις αγορές, αποστέλλοντάς το στο 13032. Το εργαλείο θα εφαρμοστεί όταν γίνει και η ανάλογη εισήγηση από τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο υπουργός για το 13032 για το λιανεμπόριο, δήλωσε πως «προσπαθούμε όλα αυτά να τα έχουμε έτοιμα έτσι ώστε, αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει, να είναι διαθέσιμα, και από εκεί και πέρα η επιλογή αυτή να γίνεται με βάση τα επιχειρησιακά κριτήρια της στιγμής.

Οπότε αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι αυτά είναι έτοιμα. Από εκεί και πέρα, για να ληφθούν αυτές οι επιλογές, πρέπει να δει κανείς τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη, τι συμβαίνει στην Αττική, τι συμβαίνει στη χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Το εργαλείο είναι έτοιμο. Από εκεί και πέρα, το αν και πώς θα εφαρμοστεί αυτό ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει, θα το δούμε στην πορεία».

Ο αριθμός 13032 βρίσκεται ήδη εν... λειτουργία, αφού με την αποστολή μηνύματος λαμβάνεται απάντηση με την ένδειξη «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα».

 

Υπόθεση Κουφοντίνα

«Η Δημοκρατία ούτε εκδικείται ούτε εκβιάζεται ούτε είναι a la cart. Το ότι δεν εκδικείται το αποδεικνύει στα 47 περίπου χρόνια της μεταπολίτευσης, το έχει τηρήσει ακόμα και σε αυτούς που πήγαν να την καταλύσουν, το έχει τηρήσει ακόμα και σε εκείνους που έχουν το αίμα των παιδιών της στα χέρια τους, και ίσως ειδικά σε αυτούς το απέδειξε. Νομίζω ότι αυτό είναι το κεκτημένο που πρέπει να διαφυλάξουμε, ένα κράτος δικαίου που δεν είναι a la cart, ένα κράτος δικαίου το οποίο δεν αλλάζει τους κανόνες του, εκβιαζόμενο με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί οι κανόνες του υπάρχουν για να μας προστατεύουν», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ερωτηθείς για την υπόθεση Κουφοντίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM