Κοροναϊός: 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λειβαδιά

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λιβαδειά όπου 18 εργαζόμενοι σε εκκοκιστήριο της περιοχής διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Μάλιστα, οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν τις νέες μολύνσεις μετά από ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο.

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση

Η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ακουμπά πολλές δεκάδες πολιτών, αφού εκτός από συγγενείς και φίλους υπάρχουν και οι παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή στο χώρο αυτή την περίοδο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με κρούσμα σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, όπου η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού από άλλο εργοστάσιο αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς covid-19, χτυπώντας καμπανάκι στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Κρούσμα κοροναϊού στο ΕΠΑΛ – έκλεισαν τρία τμήματα

Σύμφωνα με το LamiaReport, στην περιοχή της Λιβαδειάς τις προηγούμενες ημέρες η εξέλιξη με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχε οδηγήσει σε συναγερμό στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων από τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα του Τμήματος Β1 του 2ου Γυμνασίου, των Τμημάτων Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου μέχρι 26 Οκτωβρίου και των Τμημάτων Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής μέχρι 30 Οκτωβρίου.

Πολλαπλά κρούσματα σε εργοστάσια 

H εκπομπή Special Report, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ένα εκτενές ρεπορτάζ σε εργοστάσια της Βόρειας Ελλάδας με σκοπό να αποκρυπτογραφηθεί ο τρόπος με τον οποίο πολλές μεγάλες βιομηχανίες αποδεικνύονται υγειονομικές βόμβες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που ακούστηκαν στην εκπομπή από εργαζόμενους των εργοστασίων, οι αρμόδιοι δεν κινήθηκαν αρκετά γρήγορα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη έξαρση.

Τα μέτρα ασφαλείας δεν τηρούνταν με αυστηρότητα και η χρήση μάσκας ήταν λιγότερο από απαραίτητη κατά τις ώρες παραμονής των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων.

Δείτε το βίντεο: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM