Το λάθος μήνυμα της Ικαρίας

Η μάζωξη προς τιμήν του πρωθυπουργού στην Ικαρία αποτέλεσε το πρώτο σοβαρό «αυτογκόλ» της κυβέρνησης… Και οι αναταράξεις δεν έχουν κοπάσει… Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι το θέμα θα επανέρχεται συχνά στην πολιτική αντιπαράθεση

Το καθολικό lockdown που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας ήταν αναμενόμενο, είχε έγκαιρα προβλεφθεί. Όχι από κάποιον ή κάποιους με μαντικές ικανότητες.

Αλλά από ειδικούς και από ανθρώπους που εμπειρικά εκτίμησαν την επόμενη στιγμή των ανακοινώσεων της προηγούμενης Παρασκευής ότι αυτό το πακέτο των «μερικών» περιορισμών δύσκολα θα μπορούσε να «περπατήσει».

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Δύσκολες στιγμές για μια κοινωνία ταλαιπωρημένη, φοβισμένη και κατάκοπη από μια άνιση μάχη με τον αόρατο ιό. Αυτός ο φόβος κι αυτή η κόπωση είναι μαζί με την πραγματική αρρώστια μια παράλληλη νόσος του καιρού μας – και κρατάει, όπως φαίνεται, πολύ περισσότερο από όσο θα μπορούσε να αντέξει η κοινωνία.

Όλα τα πιο πάνω είναι, θαρρώ, μια κοινή, σκληρή παραδοχή, μια ομόφωνη διαπίστωση, και, συμπαθάτε με, το πλέον ακατάλληλο αντίδοτο γι' αυτή τη συνολικά αρρωστημένη πραγματικότητα είναι τα λάθος μηνύματα προς την κοινωνία.

Ένα τέτοιο, το πιο λανθασμένο του τελευταίου καιρού, ήταν αυτό που στάλθηκε από την ακριτική Ικαρία με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό.

Καμιά διάθεση πολιτικής ή μικροκομματικής σπέκουλας δεν γεννά –στον γράφοντα, τουλάχιστον– η, έτσι κι αλλιώς, παράκαιρη και αντικανονική μάζωξη προς τιμήν του, στο σπίτι του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Θα έφτανε μια δημόσια παραδοχή του λάθους, μια θαρρετή διατύπωση συγγνώμης για να κλείσει το θέμα εκεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γλέντι στη Ικαρία

Δεν έγινε ή δεν διατυπώθηκε κάτι τέτοιο

Αντ' αυτού, αναζητήθηκαν αντεπιχειρήματα που πρόσφεραν πολύ κακή υπηρεσία στη  σημερινή πραγματικότητα, γιατί απλώς γέννησαν μια αντιπαράθεση επί ενός θέματος για το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ψήγμα αντιπαράθεσης.

Η κοινωνία σήμερα δεν υποφέρει μόνο, κυνηγιέται κιόλας

Ζυμάρι ανάμεσα στον φόβο, την ανέχεια, την αρρώστια και την αβεβαιότητα, πληρώνει από το απόλυτο υστέρημα την παραβίαση των μέτρων – δικαίως, για όποιον τα παραβιάζει.

Αλλά τα δυο μέτρα και σταθμά στην παρούσα φάση αποτελούν πραγματικά «νάρκη» στο δέον γενέσθαι…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ικαρία

Δεν είναι ώρα να μπούμε σε κουβέντες του τύπου «αφού η μάζωξη προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εντός πλαισίου, τότε το ίδιο ισχύει για την ανάλογη προ καιρού μάζωξη με κεντρικό πρόσωπο τον Παύλο Πολάκη».

Άγονη κι αχρείαστη η αντίστιξη, το ίδιο λάθος μήνυμα, η ίδια κακή υπηρεσία

Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι το λάθος μήνυμα και η μη διάθεση της παραδοχής του. Κακή υπηρεσία σε μια εποχή που μοιάζει αδιέξοδη.

Λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM