Ξεκινούν οι αεροδιακομιδές των ασθενών με Covid-19

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι τόσο δεινή, που ξεκίνησαν σήμερα οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης μεταφέρθηκαν με C-130 τρεις ασθενείς σε βαριά κατάσταση σε νοσοκομεία αναφοράς Covid-19.

Οι τρεις ασθενείς από τη Δράμα παραλήφθηκαν από την Καβάλα, για να μεταφερθούν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν».

Εξαδάκτυλος: «Θα πεθάνει κόσμος από απλά νοσήματα»

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως, αν συνεχιστεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα πεθαίνει κόσμος με απλά νοσήματα, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια σε νοσοκομεία για να νοσηλευτεί: «Οι αριθμοί εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα σε πολύ μικρό χρόνο και γίνεται αντιληπτός κι ένας άλλος κίνδυνος. Αν όλες οι κλίνες νοσηλείας που διαθέτει η χώρα μας καταληφθούν από ασθενείς που πάσχουν από κορονοϊό, τότε ασθενείς που πάσχουν από άλλα, απλά πράγματα θα βρίσκονται προ αδιεξόδου αδικαιολόγητα. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα έχει σκωληκοειδίτιδα, η οποία θεραπεύεται απόλυτα, και θα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μπορεί να χάνονται άνθρωποι από άλλα, απλά νοσήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Κατέληξε 37χρονος πατέρας τριών παιδιών

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου στη Θεσσαλονίκη ενός 37χρονου πατέρα τριών παιδιών.

Ο 37χρονος νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Όπως αναφέρει το voria.gr, o 37χρονος από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Από την αρχή της πανδημίας, γνωρίζοντας το πρόβλημά του, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς φοβόταν μήπως νοσήσει από κορονοϊό.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα, με πόνους στο σώμα, έντονο βήχα και πυρετό. Σε συνεννόηση με τον γιατρό του έγινε η εισαγωγή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου έπειτα από τεστ διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Επί μία εβδομάδα νοσηλευόταν με παροχή οξυγόνου. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Μέσα σε δύο ημέρες ο 37χρονος πατέρας δεν άντεξε και έχασε τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM