Κοζάνη: Κλείνει το αεροδρόμιο - Ποιες πτήσεις εξαιρούνται

Νέα αεροπορική οδηγία εκδόθηκε για το αεροδρόμιο της Κοζάνης μετά το τοπικό lockdown, καθώς πλέον θα επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμα του.

Εκδόθηκε νέα αεροπορική οδηγία (Νotam), η οποία αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος». Η οδηγία αυτή εντάσσεται στα μέτρα προστασίας και πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Μέχρι πότε θα ισχύει

Σημειώνεται πως η οδηγία αυτή την οποία εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ισχύει από σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020.

Τι προβλέπει η νέα αεροπορική οδηγία

Η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights).

Ποιες πτήσεις εξαιρούνται 

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

  • Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)
  • Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM