Βρετανία: Αυξήθηκαν θεαματικά οι κρατήσεις για ταξίδια – H Κρήτη μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών

Χανιά

Εκτινάχτηκαν οι κρατήσεις – Προχωρά κανονικά το πρόγραμμα του εμβολιασμού στη Βρετανία

Οι κρατήσεις για πτήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 300% και για διακοπές άνω του 600% σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία EasyJet, μετά την παρουσίαση των σχεδίων της χώρας για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών, με την Κρήτη να περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ αυτών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει έδρα στη Βρετανία, διευκρίνισε ότι τα ταξίδια σε παραλιακούς προορισμούς, όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη στην Ελλάδα, βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών μεταξύ των παραθεριστών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι αμέσως επόμενοι πιο δημοφιλείς μήνες.

Οι κρατήσεις αυτές έγιναν παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όσον αφορά ακριβώς το πώς και πότε θα μπορούν να ξανανοίξουν τα διεθνή δρομολόγια.

Οι παραθεριστές θα γνωρίζουν περισσότερα στις 12 Απριλίου, όταν η κυβέρνηση δώσει στη δημοσιότητα την αναθεώρηση των οδηγιών της για τα ταξίδια. Αυτή ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση βάσει του lockdown στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει σε ισχύ έως τουλάχιστον τις 17 Μαΐου.

Προχωρά το πρόγραμμα εμβολιασμού

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία προχωράει γρήγορα και περισσότεροι από 17,7 εκατ. άνθρωποι, ήτοι το ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19.

Αυτό δίνει ελπίδες στις αεροπορικές και τις ταξιδιωτικές εταιρείες –οι οποίες αδημονούν να ξαναρχίσουν να έχουν έσοδα μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία– ότι η Βρετανία θα μπορέσει να άρει τις απαγορεύσεις στις διακοπές και τους περιορισμούς για την τήρηση καραντίνας και να επιτρέψει τα ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.

Οι ξένες κυβερνήσεις χρειάζεται επίσης να συμφωνήσουν ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν χώρες χωρίς να υπάρχει ανάγκη για καραντίνα. Επί του παρόντος, η Γαλλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους Βρετανούς λόγω των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM