Βατικανό: Κρούσμα κοροναϊού στην κατοικία του Πάπα

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού εντοπίστηκε στο Βατικανό και ειδικότερα στην κατοικία του Πάπα. 

Στο Βατικανό ένας άνδρας, ο οποίος ζει στην ίδια κατοικία με τον πάπα βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με την Αγία Έδρα, ο άνδρας εγκατάλειψε άμεσα την κατοικία του στη Σάντα Μαρία και απομονώθηκε μαζί με άλλους με τους οποίους είχε άμεση επαφή. Να σημειωθεί πως ο οποίος δεν κατονομάζεται είναι ασυμπτωματικός, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Και κάποιος άλλος ένοικος της ίδιας κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον κοροναϊό όταν η πανδημία έπληξε την Ιταλία τον Μάρτιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος υποβάλλεται τακτικά σε τεστ

Να υπενθυμίσουμε πως ο πάπας Φραγκίσκος, είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονα λόγω ασθένειας όταν ήταν νεότερος στην γενέτειρα του την Αργεντινή. Συνεπώς, υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για τον κοροναϊό.

Ελάχιστα τα κρούσματα στο Βατικανό

Το Βατικανό, το οποίο περιβάλλεται από την Ρώμη, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία. Και αυτό φαίνεται και από τα νούμερα, καθώς συνολικά έχουν καταγραφεί περίπου 24 κρούσματα.

Τρεις κάτοικοι του Βατικανού, οι οποίοι είχαν διαγνωστεί θετικοί, έχουν ιαθεί, όπως προσθέτει η σημερινή ανακοίνωση. Ενώ την περασμένη εβδομάδα, τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς, βρέθηκαν και αυτά θετικά στον κοροναϊό.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM