Τραμπ: Έδωσε το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση εξουσίας στον Μπάιντεν

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αποδέχθηκε την ήττα του και έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν,

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχτηκε την ήττα του μετά από εβδομάδες δηλώσεων για νοθεία και στημένη νίκη του Μπάιντεν. Έτσι, έδωσε τελικά το «πράσινο φως» ώστε να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν. Να σημειωθεί πως ήδη, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, δίχως να περιμένει, έχει ξεκινήσει να σχηματίζει την κυβέρνησή του.

Η μεταβίβαση της εξουσίας πρέπει «να γίνει για το καλό της χώρας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δήλωσε πως η μεταβίβαση πρέπει «να γίνει για το καλό της χώρας». Ωστόσο, σημείωσε πως οι προσφυγές των δικηγόρων του στη Δικαιοσύνη, με τις οποίες αμφισβητείται το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου με τον Μπάιντεν, θα συνεχιστούν.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Έμιλι Μέρφι»

Ο Ρεπουμπλικάνος συγκεκριμένα ανέφερε στο διπλό tweet: «Θέλω να ευχαριστήσω την Έμιλι Μέρφι στην GSA για την απόλυτη αφοσίωση και πίστη της στη χώρα μας. Παρενοχλήθηκε, απειλήθηκε, εξυβρίστηκε ‒ και δεν θέλω να βλέπω να συμβαίνει αυτό στην ίδια, στην οικογένειά της ή σε λειτουργούς της GSA».

«Η υπόθεσή μας συνεχίζεται δυνατά»

«Η υπόθεσή μας συνεχίζεται δυνατά, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα, και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Παρ’ όλα αυτά, προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω στην Έμιλι και την ομάδα της να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, και έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο», συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

...fight, and I believe we will prevail! Nevertheless, in the best interest of our Country, I am recommending that Emily and her team do what needs to be done with regard to initial protocols, and have told my team to do the same.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 23, 2020

«Η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική μου»

Η Έμιλι Μέρφι με τη σειρά της ανέφερε πως η απόφαση να επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας ήταν «αποκλειστικά δική της», ουσιαστικά αντικρούοντας την ανάρτηση του Τραμπ στο Twitter.

«Θέλω να το μάθετε απευθείας από εμένα: Δεν δέχτηκα ποτέ πίεση για την ουσία ή τη χρονική στιγμή της λήψης της απόφασής μου. Η απόφαση ήταν αποκλειστικά δική μου», έγραψε η ίδια

Διαβάστε περισσότερα στο κυβέρνηση.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM