"Βόμβα" στα θεμέλια των διερευνητικών βάζει η Τουρκία με δηλώσεις Ερντογάν - Τσαβούσογλου

Απειλές Ερντογάν -Τσαβούσογλου προς Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση - «Να σταματήσει η Ελλάδα να προκαλεί ένταση στον εναέριο χώρο»

Ούτε ένα 24ωρο δεν άντεξε η Άγκυρα μέσα στα – προφανώς ασφυκτικά για τα πολιτικά ήθη της γείτονος – «δεσμά» της διπλωματικής ευγένειας. Και ενώ κάποια δειλά χαμόγελα ξεμυτούσαν για τον προσδιορισμό της επανέναρξης των διερευνητικών, ο κ. Τσαβούσογλου έσπευσε να τα «παγώσει»…

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε στη συνάντησή του με τους πρέσβεις της Ε.Ε. ότι με τον Νίκο Δένδια έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν. Αυτό βέβαια δεν τον σταμάτησε να απειλήσει την Ελλάδα και την Ε.Ε., την ώρα που η Ελληνική διπλωματία διαψεύδει αυτήν την είδηση, που «έβγαλε» ο κ. Τσαβούσογλου !

Ευθείς απειλές προς την Ε.Ε από τον Μελβούτ Τσαβούσογλου

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Τουρκία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση πως σε περίπτωση που στηρίξει την Ελλάδα όπως έκανε στη σύνοδο του Οκτωβρίου, τότε και η Τουρκία θα ξανακάνει όσα έκανε μέχρι πρόσφατα!

Επίσης, κατηγόρησε ξανά Ελλάδα και Κύπρο, κάνοντας λόγο για «κάποιες χώρες μέλη της Ε.Ε., τα πολυετή διμερή προβλήματα τους με την Τουρκία τα μετέφεραν στην Ε.Ε. Προσπάθησαν να φέρουν την Τουρκία αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ερντογάν καλεί την Ελλάδα να σταματήσει την ένταση

Την ίδια στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν ξεπέρασε κάθε όριο θράσους, αφού με δηλώσεις του κάλεσε την Ελλάδα (!) «να σταματήσει τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών που αυξάνουν την ένταση, όπως οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και η παράνομη δράση της στο ζήτημα των νησιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM