Tesla: Αυτόματος πιλότος αμαξιού αποφεύγει σφοδρό ατύχημα

Τα οχήματα της εταιρείας Tesla είναι γνωστά για την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν. Ωστόσο, αρκετές φορές έχουν γίνει πηγή αρνητικών σχολιασμών για αυτοκινητικά ατυχήματα.

Παρ' όλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη αυτή τη φορά στην Ταϊβάν. Τουναντίον, ο αυτόματος πιλότος ενός αμαξιού μάρκας Tesla απέφυγε ενδεχόμενη σφοδρή σύγκρουση, η οποία θα ήταν αδύνατο να αποφευχθεί με ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι περισσότεροι οδηγοί γνωρίζουν πως κάποιες φορές είναι αρκετά πιθανό να προκληθεί ατύχημα όταν βρίσκονται εν κινήσει, αφού υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες. Καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός βιώνει πολύ εύκολα αισθήματα άγχους, τα αντανακλαστικά ενός οδηγού μπορεί να μη δράσουν γρήγορα ή ο οδηγός να μην εκτιμήσει καλά την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο. Γι' αυτόν τον λόγο η εταιρεία Tesla προσπαθεί να κάνει όσο πιο ασφαλή μπορεί τα οχήματά της, χρησιμοποιώντας τον αυτόματο πιλότο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αποφευχθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα από τη χρήση αυτόματου πιλότου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παρακάτω βίντεο, όπου ένας οδηγός αυτοκινήτου Tesla έχει βάλει σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο και αποφεύγει, παρά τρίχα, πιθανή σύγκρουση με αμάξι που μπαίνει σφήνα στη λωρίδα του από τα δεξιά. Ο αυτόματος πιλότος προλαβαίνει και λειτουργεί, με αποτέλεσμα την άμεση μείωση της ταχύτητας.

Ο αυτόματος πιλότος της Tesla λειτουργεί σύμφωνα με συγκεκριμένο αλγόριθμο. Έτσι, οι αποφάσεις που λαμβάνει γίνονται με βάση υπολογισμούς σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, γεγονός που καθιστά την οδήγηση πιο ασφαλή, εν αντιθέσει με τον άνθρωπο οδηγό.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM