Σουηδία: Ένας 22χρονος Αφγανός θεωρείται από τα ΜΜΕ δράστης της επίθεσης

Ένας 22χρονος Αφγανός είναι ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στη Σουηδία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης

Ο ύποπτος ως δράστης της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στη Σουηδία είναι ένας Αφγανός, 22 ετών, που έφτασε στη χώρα το 2018, σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν σήμερα τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει και το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο άνδρας ζούσε εδώ και μερικούς μήνες στην πόλη Βετλάντα της Νότιας Σουηδίας, όπου και πραγματοποιήθηκε η επίθεση που άφησε πίσω της επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο φέρουν σοβαρά τραύματα.

Οι αστυνομικές αρχές, μετά την επίθεση, προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του νεαρού Αφγανού κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρουν οι «Aftonbladet» και «Expressen».

Παράλληλα, η αστυνομία ερευνά τα κίνητρα του δράστη, δίχως να αποκλείει το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, ενώ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την ταυτότητά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης ήταν γνωστός στους κύκλους της αστυνομίας για μικροπαραβάσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε καταδίκη για κατανάλωση κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/3) σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες του κέντρου της Βετλάντα. Λίγη ώρα αργότερα ο ύποπτος συνελήφθη, αφού αστυνομικός τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο πόδι.

Image removed.

Ο απολογισμός της επίθεσης

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία θεωρείται εν δυνάμει «τρομοκρατική», σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο φέρουν σοβαρά τραύματα.  Επίσης, να σημειωθεί πως ο ύποπτος νοσηλεύεται και δεν είναι σε κατάσταση να δώσει κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM