100% αποτελεσματικό το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona

Στο 100% διαμορφώνεται η αποτελεσματικότητα του δεύτερου ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona κατά του κορονοϊού βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών

Το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona προσφέρει 100% προστασία από τον κορονοϊό, βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor.

Μαζικές οι δοκιμές του EpiVacCorona

Η Ρωσία, μάλιστα, ξεκίνησε τις μαζικές δοκιμές του EpiVacCorona, το οποίο αναπτύχθηκε από το Vektor State Research Center of Virology and Biotechnology, της Σιβηρίας, και υποβάλλεται σε δοκιμές από τον Νοέμβριο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο TASS.

Επιπλέον, να σημειωθεί πως το EpiVacCorona καταχωρήθηκε από τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο, μετά και το Sputnik V. Έτσι, γίνεται το δεύτερο εμβόλιο το οποίο προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα ενάντια στον φονικό ιό.

Στο 92% το εμβόλιο Sputnik V

Να υπενθυμίσουμε πως το άλλο εγκεκριμένο εμβόλιο της Ρωσίας εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού, το Sputnik V, είναι 92% αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπων από την λοίμωξη COVID-19, σύμφωνα με τα ενδιάμεσα αποτελέσματα.

Οι διαφορές τω δύο ρωσικών εμβολίων

Ωστόσο τα δύο εμβόλια διαφέρουν. Απ' τη μία το Sputnik V περιέχει γενετικά τροποποιημένους ιούς που αναγκάζουν τα ανθρώπινα κύτταρα να παραγάγουν πρωτεΐνες του ιού. Από την άλλη όμως, το εμβόλιο EpiVacCorona περιέχει πρωτεΐνες του ιού που παράγονται με μεθόδους συνθετικής χημείας.

Θα χορηγηθούν και στην Ε.Ε. (;)

Παρόλα αυτά, η Ρωσία έχει ήδη υποβάλει αίτημα στον ΟΗΕ για χρήση του EpiVacCorona σε μαζικούς εμβολιασμούς και εκτός Ρωσίας. Μέχρι στιγμής βέβαια, τα ρωσικά εμβόλια δεν περιλαμβάνονται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM