Π.Ο.Υ.: Ένα εμβόλιο δεν αρκεί για την εξάλειψη της πανδημίας

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε πως αυτό δεν αρκεί από μόνο του για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η Moderna ανακοίνωσε πως το εμβόλιο της έχει 94,5% αποτελεσματικότητα απέναντι στον κορονοϊό, ωστόσο ο Π.Ο.Υ. τονίζει πως αυτό δεν είναι αρκετό για την εξάλειψη της πανδημίας.

Ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ., Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ένα εμβόλιο θα συμπληρώσει τα άλλα εργαλεία που διαθέτουμε, δεν θα τα αντικαταστήσει». Στη συνέχεια, είπε ότι «στην αρχή, οι ποσότητες θα είναι περιορισμένες και κατά συνέπεια θα έχουν προτεραιότητα το υγειονομικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι και αυτοί που η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο και ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των θανάτων και θα επιτρέψει στα συστήματα υγείας να αντισταθούν. Ωστόσο αυτό αφήνει ακόμη μεγάλο πεδίο δράσης στον ιό»

Να μην τερματιστούν τα υπάρχοντα μέτρα

Παράλληλα, ο κ. Γκεμπρεγέσους έκανε έκκληση προκειμένου να μην τερματιστούν πρόωρα τα μέτρα που έχει λάβει κάθε χώρα για την αντιμετώπιση του ιού, όπως είναι η καραντίνα, τα rapid tests και η ιχνηλάτηση.

Pfizer και BioNTech

Μαζί με τη Moderna, η Pfizer και η BioNTech έχουν ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα αναφορικά με τα εμβόλια που έχουν δημιουργήσει. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ. θέλησε να μετριάσει αυτή την αισιοδοξία. «Mέχρι το σχετικό εμβόλιο να βρεθεί στην αγορά, χρειάζεται αρκετός καιρός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM