Παραγουάη: Βρέθηκαν πτώματα επτά ανθρώπων σε κοντέινερ (vid)

Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε στην Παραγουάη μετά την ανακάλυψη επτά πτωμάτων σε φορτίο λιπασμάτων-κοντέινερ.

Συναγερμός σήμανε στις Αστυνομικές Αρχές της Παραγουάης μετά την ανακάλυψη πτωμάτων επτά ανθρώπων σε προχωρημένη αποσύνθεση μέσα σε κοντέινερ που είχε αναχωρήσει από τη Σερβία πριν τρεις μήνες.

Το χρονικό

Όσα είπαν εισαγγελέας και ιατροδικαστής - Τι βρήκαν οι Αρχές

Το συγκεκριμένο κοντέινερ αναχώρησε από τη Σερβία στις 21 Ιουλίου και έφτασε στο λιμάνι Βιλέτα, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μέσω Αργεντινής, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας Μαρσέλο Σαλδιβάρ.

Σύμφωνα με την The Guardian, τα πτώματα ανακαλύφθηκαν χθες Παρασκευή από στελέχη της εταιρείας που αγόρασε το φορτίο. Πιο συγκεκριμένα, στελέχη της εταιρείας άνοιξαν το κοντέινερ, και βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτό το αποκρουστικό θέαμα.

«Ένα από τα πτώματα φέρει σημάδια που υποδηλώνουν ασφυξία ως πιθανή αιτία θανάτου» δήλωσε ο ιατροδικαστής Πάμπλο Λεμίρ. Τα λιπάσματα ενδέχεται να επιτάχυναν την αποσύνθεση, συμπλήρωσε.

«Δεν υπολόγισαν καλά την απόσταση και δεν επέζησαν από το ταξίδι»

Ο εισαγγελέας, στη συνέχεια, επισήμανε πως τα θύματα, όλοι ενήλικες, φέρεται να ήταν λαθρεπιβάτες και παράτυποι μετανάστες. Στους δύο βρέθηκαν έγγραφα ταυτότητας που αποδεικνύουν πως πρόκειται για άτομα Μαροκινής καταγωγής. Επίσης, βρέθηκε μια απόδειξη από μια σερβική εταιρεία ταξί, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπήκαν στο εμπορευματοκιβώτιο στη Σερβία.

«Υποθέτουμε ότι έφτασαν εκεί από τη χώρα καταγωγής τους και είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν σε έναν πλησιέστερο προορισμό, αλλά δεν υπολόγισαν καλά την απόσταση και δεν επέζησαν από το ταξίδι», σημείωσε o ίδιος μιλώντας στο Reuters.

Σαλδιβάρ: «Όλα τα πτώματα είναι αποσυντεθειμένα. Είναι απλά μαλλιά και οστά»

«Οι προμήθειες που είχαν - μπισκότα, εμφιαλωμένο νερό και κονσερβοποιημένα τρόφιμα - ήταν αρκετές για να τους φτάσουν για 72 ώρες», είπε στη συνέχεια.

Η αστυνομία βρήκε επίσης σακούλες με ρούχα και ένα άνοιγμα για εξαερισμό στο εμπορευματοκιβώτιο.

Το πλοίο έκανε στάση στην Αίγυπτο και έπειτα στην Ισπανία, πριν περάσει από το λιμάνι του Μπουένος Άιρες και έφτασε στην Παραγουάη, μετά από ένα ταξίδι περίπου 20.000 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή της αποστολής θα ελεγχθεί, μαζί με τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στα θύματα.

Τέλος, όπως σημειώνεται, θα υπάρξει επικοινωνία με τις Αρχές σε Μαρόκο και Σερβία προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των επτά θυμάτων.

Δείτε παρακάτω:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM