Πακιστάν: Τιγράκια πέθαναν από κορονοϊό

Δύο μωρά τιγράκια κατέληξαν σε ζωολογικό κήπο με πιθανότερη αιτία του θανάτου τους τον κορονοϊό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 12.256 ανθρώπους στο Πακιστάν

Δύο μωρά λευκά τιγράκια φαίνεται πως έπεσαν θύματα της πανδημίας του κορονοϊού σε ζωολογικό πάρκο του Πακιστάν, καθώς αυτό αποτελεί το επικρατέστερο σενάριο για τον θάνατο τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τα μωρά τιγράκια –τα οποία ήταν 11 εβδομάδων– απεβίωσαν στο ζωολογικό κήπο της Λαχόρης, στις 30 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί επίσης, πως ο θάνατος τους επήλθε τέσσερις ημέρες αφότου είχαν ξεκινήσει να λαμβάνουν θεραπεία μιας και οι υπεύθυνοι πίστευαν πως είχαν μολυνθεί από τον ιό της πανλευκοπενίας των αιλουροειδών, –μια συνηθισμένη ασθένεια στο Πακιστάν που επηρεάζει το ανοσοποιητικό των αιλουροειδών.

Όσα δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του συγκεκριμένου ζωολογικού πάρκου

Ωστόσο, αφού διενεργήθηκε η νεκροψία, φάνηκε πως οι πνεύμονες των δύο αυτών μικρών ζώων είχαν υποστεί σοβαρές βλάβες και μάλιστα, υπέφεραν από κάποια μόλυνση, με τους αρμόδιους να κάνουν λόγο πως εντέλει πέθαναν από Covid-19.

Η αλήθεια είναι, πως μπορεί να μην διενεργήθηκε μοριακό τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στα δύο αυτά ζώα, ωστόσο, ο αναπληρωτής διευθυντής του ζωολογικού πάρκου Κίραν Σαλίμ επιβεβαίωσε πως οι αρχές του πάρκου εκτιμούν ότι οι μικρές τίγρεις έπεσαν και αυτές θύματα της νόσου Covid-19.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κίραν Σαλίμ είπε: «Μετά τον θάνατό τους η διοίκηση του ζωολογικού πάρκου διενήργησε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και έξι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ανάμεσά τους και αυτός που ασχολούνταν με τις μικρές τίγρεις».

Και αμέσως μετά εξήγησε πως «αυτό ενισχύει τα ευρήματα της νεκροψίας, ότι δηλαδή τα τιγράκια πιθανόν μολύνθηκαν από τον κορονοϊό από εργαζόμενο που ασχολούνταν μαζί τους και τα τάιζε».

Στους δρόμους του Πακιστάν οι επικριτές των ζωολογικών πάρκων 

Το συγκεκριμένο περιστατικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο Πακιστάν, καθώς υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων καταγγέλλουν ότι εκατοντάδες ζώα έχουν πεθάνει σε ζωολογικά πάρκα του Πακιστάν λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης.

Όσα δήλωσε η ιδρύτρια του κέντρου διάσωσης και περίθαλψης ζώων JFK

Μάλιστα, η Ζουφισάν Ανουσάι ιδρύτρια του κέντρου διάσωσης και περίθαλψης ζώων JFK (Justice for Kiki) σχολίασε: «Τα δύο τελευταία μικρά, λευκά τιγράκια πέθαναν στο ζωολογικό πάρκο της Λαχόρης και για μία ακόμη φορά ήρθε στο φως η αμέλεια της διοίκησης και των αρχών».

Ενώ αμέσως μετά, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο περιστατικό, συμπλήρωσε πως «οι λευκές τίγρεις είναι εξαιρετικά σπάνιες και χρειάζονται ειδικό περιβάλλον για να ζήσουν μια υγιή ζωή. Αν συνεχίσουμε να τις φυλακίζουμε σε ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς την παροχή ιατρικής βοήθειας, θα υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά».

Τονίζοντας μάλιστα, πως από τον φονικό ιό κινδυνεύουμε όλοι, επισημαίνοντας πως «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα ζώα στα pet shop, τα ζωολογικά πάρκα και αλλού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM