Ολλανδία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Ρούτε

Παραιτήθηκε σήμερα Παρασκευή η κυβέρνηση Ρούτε για την απάτη σε επιδοτήσεις παιδικής φροντίδας - Χιλιάδες γονείς αντιμετώπισαν οικονομικό πρόβλημα

Η κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, παραιτήθηκε σήμερα, Παρασκεύη, λόγω σκανδάλου στο οποίο αξιωματούχοι κατηγόρησαν άδικα χιλιάδες γονείς για απάτη σε επιδοτήσεις παιδικής φροντίδας, όπως μεταδίδουν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Την πληροφορία για επικείμενη παραίτηση είχε μεταδώσει νωρίτερα η ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS. Υπενθυμίζεται ωστόσο πως στις 17 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες οι βουλευτικές εκλογές της χώρας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων DutchNews.nl, οι υπουργοί θα παραμείνουν ως υπηρεσιακοί μέχρι τις εκλογές.

Σύμφωνα με την αναφορά, που εξέτασε το σύστημα που υπάρχει από το 2021, ανακαλύφθηκαν άδικες κατηγορίες απάτης, ενώ η κυβέρνηση απαίτησε την αποπληρωμή των επιδομάτων, που προκάλεσαν στις οικογένειες σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Κατά την αναφορά, υπουργοί, νομοθέτες, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστές ευθύνονται για την κακοδιαχείριση αυτών των υποθέσεων.

12.800 θάνατοι στην Ολλανδία

Σημειώνεται, ότι η Ολλανδία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές (επισήμως έχουν καταγραφεί 12.800 θάνατοι), ενώ βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με τον αριθμό των εμβολιασθέντων, ένα μέτωπο στο οποίο παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM