Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού μετά από δύο μήνες

Στη Νέα Ζηλανδία έπειτα από δύο ολόκληρους «απραξίας», ο κορονοϊός φαίνεται πως κάνει την εμφάνιση του ξανά, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης – Πρόκειται για μία 56χρονη η οποία είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη

Εντοπίστηκε στη Νέα Ζηλανδία το πρώτο κρούσμα της νόσου Covid-19, μετά από δύο ολόκληρους μήνες με μηδενικό ιικό φορτίο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μέχρι στιγμής, το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης είναι μια γυναίκα 56 ετών, η οποία είχε ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Όσα αναφέρονται για την 56χρονη γυναίκα

Οι Αρχές της χώρας προχώρησαν σήμερα στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζοντας μάλιστα, πως η 56χρονη γυναίκα, η οποία επέστρεψε πρόσφατα από την Ευρώπη, διεγνώσθη θετική στον κορονοϊό δέκα ημέρες μετά την υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων στην οποία και είχε τεθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία στις 30 Δεκεμβρίου αφού έμεινε για τέσσερις μήνες στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία και την Ολλανδία. Η 56χρονη βγήκε από το ξενοδοχείο όπου είχε τεθεί σε καραντίνα στο Όκλαντ στις 13 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, τα δύο διαγνωστικά τεστ στα οποία υπεβλήθη κατά τη διάρκεια της καραντίνας της η 56χρονη ήταν αρνητικά. Παράλληλα, διευκρίνισε πως ο σύζυγός της γυναίκας δεν είχε παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Ωστόσο, η ιχνηλάτηση των επαφών της ξεκίνησε άμεσα, καθώς η ίδια και ο σύζυγός της είχαν μείνει αρκετές μέρες στην περιοχή Νόρθλαντ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατά τις οποίες μπορεί δυνάμει να μετέδωσε τον ιό. Το ζεύγος φέρεται ότι επισκέφθηκε περίπου τριάντα μέρη.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας

Ο υπουργός Υγείας Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί αν πρέπει να επιβληθεί ένα ολοκληρωτικό ή μερικό λοκντάουν στη χώρα. «Δεν γνωρίζουμε ούτε την προέλευση ούτε το στέλεχος του ιού», σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

Το πρώτο κρούσμα εδώ και δύο μήνες για τη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία, από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα, δεν είχε καταγράψει κανένα τοπικό κρούσμα κορονοϊού. Ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να δουν αν ο ιός μεταδόθηκε στη γυναίκα το διάστημα όπου βρισκόταν σε καραντίνα.

Μάλιστα, οι περισσότεροι από 600 άνθρωποι που ήταν στο ξενοδοχείο το ίδιο διάστημα με εκείνη εκλήθησαν να απομονωθούν και να υποβληθούν ξανά σε διαγνωστικό τεστ.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά στη χώρα, όπου ένα πρόσωπο το οποίο επέστρεψε από το εξωτερικό παρουσιάζει συμπτώματα του της νόσου Covid-19, αφότου πήρε άδεια να εγκαταλείψει το κέντρο στο οποίο βρισκόταν σε καραντίνα.

Αξιέπαινη η αντιμετώπιση της πανδημίας από τη Νέα Ζηλανδία

Βέβαια, να σημειωθεί πως η Νέα Ζηλανδία έχει δεχθεί επαίνους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής 25 νεκρούς και 1.927 κρούσματα κορονοϊού σε συνολικό πληθυσμό περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM