Μιανμάρ: Γυμνάστρια έδειχνε ασκήσεις και πίσω της γινόταν... πραξικόπημα

Η γυμνάστρια που έκανε aerobic με φόντο το πραξικόπημα

Την ώρα που ο στρατός και η αστυνομία στην Μιανμάρ έριχναν την κυβέρνηση, μία γυμνάστρια γύριζε βίντεο αερόβιας γυμναστικής με φόντο... το πραξικόπημα.

Τη γυμνάστρια Khing Hnin Wai, φαίνεται πως δεν τη σταματάει τίποτα από το καθήκον της, το οποίο δεν είναι άλλο από το να δείχνει ασκήσεις γυμναστικής σε live stream. Η ίδια έγινε γνωστή παγκοσμίως με αστραπιαία ταχύτητα, αφού μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο που ανέβασε η ίδια στο Facebook είχε 23.000 κοινοποιήσεις και σχεδόν 80.000 αντιδράσεις.

A woman did her regular aerobics class out in open without realizing that a coup was taking place in #Myanmar. A Military convoy reaching the parliament can be seen behind the woman as she performs aerobics. Incredible! pic.twitter.com/gRnQkMshDe

— Aditya Raj Kaul (@AdityaRajKaul) February 1, 2021

70 νοσοκομεία της χώρας απεργούν

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στη χώρα είναι κρίσιμη καθώς το προσωπικό σε 70 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα σε 30 πόλεις ξεκίνησε σήμερα απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πραξικόπημα της Δευτέρας που ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Τσι, ανακοίνωσε το Κίνημα Πολιτικής Ανυπακοής της Μιανμάρ.

Σε ανακοίνωσή της η νεοσυσταθείσα οργάνωση αναφέρει ότι ο στρατός έβαλε τα συμφέροντά του πάνω από αυτά ενός ευάλωτου πληθυσμού που είναι αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Από την covid-19 έχουν πεθάνει περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι στη Μιανμάρ, ένας από τους υψηλότερους απολογισμούς στη νοτιοανατολική Ασία.

’’Οι στρατιώτες να επιστρέψουν στους στρατώνες τους’’

“Αρνούμαστε να υπακούσουμε σε οποιαδήποτε διαταγή του παράνομου στρατιωτικού καθεστώτος που απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για τους φτωχούς ασθενείς μας”, τονίζεται στην ανακοίνωση. Τέσσερις γιατροί επιβεβαίωσαν την κήρυξη απεργίας, όμως θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

“Θέλω οι στρατιώτες να πάνε πίσω στους στρατώνες τους και γι’ αυτό εμείς οι γιατροί δεν πάμε στα νοσοκομεία”, δήλωσε ένας 29χρονος γιατρός από τη Γιανγκόν. “Δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό θα κρατήσει η απεργία. Εξαρτάται από την κατάσταση”, πρόσθεσε.

Το Κίνημα Πολιτικής Ανυπακοής πρωτοεμφανίστηκε στο Facebook τη Δευτέρα και μέχρι σήμερα το πρωί είχε σχεδόν 150.000 ακόλουθους. “Ντροπή στον στρατό”, “οι στρατιωτικοί είναι κλέφτες”, έχουν γράψει διάφοροι χρήστες στη σελίδα αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM