Κροατία: Σεισμός 6,3 Ρίχτερ - Δεύτερη ισχυρή δόνηση σε δύο μέρες

Ανησυχία έχει προκαλέσει ο μεγάλος σεισμός των 6,3 Ρίχτερ στην Κροατία. 

Αυτός είναι ο δεύτερος σεισμός μέσα σε δυο μέρες, καθώς τη Δευτέρα (28/12) σημειώθηκε άλλη μία ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Κροατία.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου,το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 46 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Ζάγκρεμπ ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται περίπου στα 10 χιλιόμετρα.

 

Από τον χθεσινό (28/12) σεισμό των 5,2 Ρίχτερ δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά υπήρξαν μερικές υλικές ζημιές σε κτίρια στις κωμοπόλεις Πετρίνια και Σιζάκ.

Ο σεισμολόγος Κρεσίμιρ Κουκ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κροατίας ανέφερε συγκεκριμένα πως «δεν έχουμε πληροφορίες για τραυματισμούς μέχρι στιγμής, αλλά είναι πιθανό ένας τέτοιος σεισμός να προκάλεσε υλικές ζημιές στην περιοχή στην οποία εντοπίζεται το επίκεντρο, η οποία γειτονιάζει με την πόλη Πετρίνια».

zimies apo ton sismo stin kroatia

Παράλληλα, ο Μπόζινταρ Σκρίνγιαριτς, ο επικεφαλής του δήμου του Ποκούπσκο, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ανέφερε πως οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους.

«Δεν κατέρρευσαν κτίρια, αλλά κάτοικοι είπαν ότι είδαν ρωγμές σε κτίρια και ζημιές στα κεραμίδια» δήλωσε συγκεκριμένα.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM