Τζο Μπάιντεν: Το προφίλ του άνδρα που κόντραρε τον Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για την μεγάλη αναμέτρηση του Τραμπ με τον Μπάιντεν. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να παραμείνει στην Προεδρία ενώ ο Τζο Μπάιντεν θέλει να την κατακτήσει και υπόσχεται αλλαγές σε έξι μεγάλες βιομηχανίες των ΗΠΑ.

 

Τα debate ανάμεσα στους δυο άνδρες παρακολούθησε όλος ο πλανήτης, όπου ο καθένας προσπάθησε με τα δικά του «όπλα» να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού που θα βρεθεί στις κάλπες γι' αυτές τις κρίσιμες εκλογές.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Γεννημένος το 1942 στην Πενσιλβάνια, ο Τζο Μπάιντεν σπούδασε νομικά και στην ηλικία των 29 ετών εξελέγη γερουσιαστής, ο πέμπτος νεότερος στην αμερικανική ιστορία.

o tzo bainten ypopsifios stis ekloges ton hpa

Ένα μήνα μετά, η ζωή του πήρε τραγική τροπή, καθώς η γυναίκα του και η κόρη του σκοτώθηκαν σε τροχαίο και οι δυο γιοι του τραυματίστηκαν σοβαρά.

 

Στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, εκείνος, αποφάσισε να μην αποσυρθεί από την πολιτική και έγινε ο μακροβιότερος γερουσιαστής για το Ντέλαγουερ, καθώς επανεξελέγη έξι συνεχόμενες φορές.

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν υποψήφιος πρόεδρος το 1988, αλλά αποσύρθηκε όταν τον κατηγόρησαν για λογοκλοπή σε ομιλία του.

Τα επόμενα χρόνια διατύπωνε ξεκάθαρες θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ήταν επικριτής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατά τον πόλεμο του Κοσόβου και πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο κατά τον πόλεμο στο Ιράκ.

Το 2009 εξελέγη αντιπρόεδρος με το ψηφοδέλτιο του Μπαράκ Ομπάμα όπου παρέμεινε στο πλευρό του και τις δύο θητείες. Μάλιστα ο Μπάρακ Ομπάμα του απένειμε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας.

o barack obama me ton tzo bainten

 

Το 2015 ο θάνατος του χτυπά ξανά την πόρτα, καθώς έχασε τον μεγάλο γιο του από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Το 2016 στήριξε την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

i xilari klinton me ton tzo bainten

 

Η δημοτικότητά του παρέμεινε υψηλή ακόμα και όταν διάφορες γυναίκες τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη σωματική επαφή. Ο ίδιος τότε δήλωνε ότι ποτέ δεν φέρθηκε σκοπίμως ανάρμοστα σε οποιονδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM