Το «Jerusalema» πυροδοτεί μια παγκόσμια χορευτική τρέλα (vids)

Σε μια χρονιά που όλα έχουν αλλάξει και έχουν χαθεί οι ισορροπίες εξαιτίας του κορονοϊού, το Jerusalema Dance έρχεται να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και παράλληλα να ενώσει ολόκληρη την ανθρωπότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: τον χορό!

Το «Jerusalema» του Master KG ήρθε και προκάλεσε πανικό και ένα ξεσήκωμα που θυμίζει το παραλήρημα που ζήσαμε τη δεκαετία του ’90 με το «Ayy Macarena».

Ένα παγκόσμιο χορευτικό challenge

Πληθώρα κόσμου από ολόκληρο τον πλανήτη ξεκίνησε να μετέχει σε αυτό το αναπάντεχο challenge, το οποίο στις εποχές που ζούμε χάρη στην πανδημία μοιράζει απλόχερα το πιο όμορφο μήνυμα: αυτό της ελπίδας, της αλληλεγγύης, της ενότητας και της αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα που όλοι έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Μήνυμα ελπίδας εν μέσω πανδημίας

Και επίσημα θα λέγαμε πως το τραγούδι «Jerusalema» μπορεί να θεσπιστεί ως ο ύμνος του lockdown και της πανδημίας, διότι σε αυτούς τους δύσκολους και προκλητικούς καιρούς μάς ενώνει και μας κάνει μια «γροθιά». Ένα τραγούδι-έμπνευση ακόμη και για εκείνους που μπορεί να απελπίστηκαν για λίγο ή να το έβαλαν κάτω.

Ο κόσμος δεν αγάπησε απλώς το τραγούδι, αλλά καθηλώθηκε μαζικά, θα λέγαμε, από τη μαγευτική χορογραφία. Και η λύση ήταν μονάχα μία… να χορέψει δίχως αύριο. Σαν να μην υπάρχει η πανδημία, σαν να μη μας νοιάζει, γιατί βαθιά μέσα μας όλοι ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε.

Ξέρουμε πως θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Αργά ή γρήγορα! Και θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα ή έστω σε μια επιτρεπτή κανονικότητα ελευθερίας και πάνω από όλα με τη δημόσια υγεία να κυριαρχεί ξανά… Χωρίς τον φόβο και την ανασφάλεια του σήμερα.

Στο αποκορύφωμα λοιπόν αυτής της τόσο πρωτόγνωρης συνθήκης, το «Jerusalema» ‒και κατ’ επέκταση το Jerusalema Dance‒ κατάφερε να ανυψώσει το ηθικό όλων μας παρά το lockdown και ενθάρρυνε όλους τους ανθρώπους να αναζητήσουν ‒και να βρουν‒ έναν λόγο να γιορτάσουν τη ζωή και να αποβάλουν το άγχος.

Γιατί ακόμη και στις δυσκολίες η ζωή δεν σταματά να προχωρά και να εξελίσσεται… Και η «τρέλα» αυτή ίσως να είναι ένα boost τόσο στη διάθεση όσο και στην ψυχική υγεία όλων!

It started as a dance craze. What happened next was beautiful ? https://t.co/nfDP6uW1WP

— Global Citizen (@GlblCtzn) November 11, 2020

Δείτε ορισμένα από τα πιο όμορφα βίντεο που συνεισφέρουν σε αυτόν τον «Παγκόσμιο Χορό»:ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΙΤΑΛΙΑ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΝΓΚΟΛΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM