Στο Ισραήλ έγινε η πρώτη συναυλία αποκλειστικά για εμβολιασμένους

Συναυλία μόνο για εμβολιασμένους έγινε στο Ισραήλ

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ συναυλία αποκλειστικά για εμβολιασμένους, και οι θεατές, προκειμένου να μπουν, έπρεπε να δείξουν το σχετικό πιστοποιητικό. Επομένως, με την επίδειξη του Green Pass οι θεατές παρακολούθησαν την υπαίθρια συναυλία.

Συγκεκριμένα, το Green Pass επιβεβαίωνε ότι είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν ή είχαν αναρρώσει και θεωρούνταν ότι είχαν ανοσία.

Σύμφωνα με το Reuters, η συναυλία ήταν μια από τις πρώτες εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για επανεκκίνηση του πολιτισμού, με περιορισμένη συμμετοχή σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή σε όσους έχουν ανοσία αφότου νοσήσουν.

Το Green Pass ισχύει για έξι μήνες από τη στιγμή του πλήρους εμβολιασμού

«Παρέχει προστασία αλλά και μια αίσθηση άνεσης το να καθίσει κάποιος ανάμεσα σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε ο Doron Zicher, συνταξιούχος επιχειρηματίας που περίμενε να παρακολουθήσει τη συναυλία της ισραηλινής τραγουδίστριας Nurit Galron στο Yarkon Park, προσθέτοντας ότι «είναι υπέροχο έπειτα από έναν χρόνο παραμονής στο σπίτι σε ένα απομονωμένο περιβάλλον να βγαίνεις και να πηγαίνεις σε δημόσιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες».

Οι μισοί Ισραηλινοί έχουν λάβει την πρώτη δόση

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ξεκίνησε το σχέδιο με το πιστοποιητικό το Σαββατοκύριακο, καθώς άνοιξε ξανά την οικονομία του, ενώ σχεδόν οι μισοί Ισραηλινοί έχουν λάβει τη μία από τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι γυμναστήρια, πισίνες, θέατρα και ξενοδοχεία είναι ανοιχτά μόνο για τους κατόχους πιστοποιητικών, ενώ τηρούνται αυστηρά μέτρα τόσο για την πληρότητα όσο και για την κοινωνική αποστασιοποίηση.