Οργή στις ΗΠΑ: Νεκρός μαύρος πολίτης από αστυνομικά πυρά (vids)

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, αφού η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν μαύρο πολίτη, ο οποίος φέρεται να κρατούσε μαχαίρι.

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν χθες στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ μετά από μήνες διαδηλώσεων ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Να υπενθυμίσουμε πως όλα ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη από ασφυξία, όταν ένας αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει κρατώντας το γόνατό του στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά.

Όσα έγιναν στα χθεσινά επεισόδιαΤραυματισμός 4 αστυνομικών

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, τέσσερις αστυνομικοί χτυπήθηκαν από τούβλα στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο πλαίσιο διαδηλώσεων έξω από αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας.

Νεκρός μαύρος πολίτης από αστυνομικά πυρά

Νωρίτερα ένας άνδρας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 27χρονος Ουόλτερ Ουάλας είχε πλησιάσει δύο αστυνομικούς, οι οποίοι τράβηξαν τα όπλα τους αφού του ζήτησαν να αφήσει το μαχαίρι που κρατούσε.

Ενδελεχή έρευνα για το συμβάν

Το περιστατικό ερευνάται, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της αστυνομίας Ντανιέλ Άουτλο σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις.

Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας «θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα», υπογράμμισε ο Κένι, ενώ η Άουτλο από την πλευρά της επεσήμανε ότι ακούει «την οργή της κοινότητας» μετά τον θάνατο του Ουάλας.

Η στιγμή που οι αστυνομικοί σημαδεύουν τον Ουάλας

Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επαληθευτεί για την ώρα, δείχνει δύο αστυνομικούς να σημαδεύουν με τα όπλα τους τον Ουάλας ενώ εκείνος περπατά στον δρόμο. Τους πλησιάζει κι εκείνοι οπισθοχωρούν, με τα όπλα τους να συνεχίζουν να τον σημαδεύουν. Την ίδια ώρα, του φωνάζουν να αφήσει κάτω το μαχαίρι που κρατά. Στη συνέχεια και οι δύο πυροβολούν επανειλημμένα τον Ουάλας, ο οποίος καταρρέει στη μέση του δρόμου.

Να σημειωθεί πως το βίντεο αυτό τράβηξε περαστικός και στη συνέχεια το «ανέβασε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε παρακάτω:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM