Ινδονησία: Έντεκα νεκροί από κατολίσθηση

Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους Β737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air, η Ινδονησία μετρά άλλο ένα πλήγμα, καθώς έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από κατολίσθηση.

Εκτός από τους 11 νεκρούς, η κατολίσθηση στο δυτικό τμήμα στην Ινδονησία προκάλεσε τον τραυματισμό 18 ατόμων. Οι κατολισθήσεις φαίνεται πως προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Συνολικά έγιναν δύο κατολισθήσεις που έπληξαν ένα χωριό στη Δυτική Ιάβα, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, περί τις 16:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) και περί τις 19:30 (12:30) το Σάββατο (9/1), ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός.

Η πρώτη κατολίσθηση «οφειλόταν στην βροχόπτωση και στο ασταθές έδαφος» ενώ η δεύτερη έγινε την ώρα που σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα θύματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο είχε προειδοποιήσει από τον Οκτώβριο πως οι βροχοπτώσεις που οφείλονται στο φαινόμενο Λα Νίνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες και κατολισθήσεις, πλήττοντας τη γεωργική παραγωγή.

Σημειώνεται πως το ινδονησιακό αρχιπέλαγος πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις, ειδικά την περίοδο των βροχών (Νοέμβριος-Μάρτιος), γεγονός που έχει επιδεινώσει η αποψίλωση των δασών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM