Ινδονησία: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους

Εντοπίστηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που συνετρίβη το Σάββατο ανοικτά της Τζακάρτα.

Βρέθηκε ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» του Μπόινγκ που συνετρίβη ανοικτά της Ινδονησίας το μεσημέρι του Σαββάτου με 62 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Μπούντι Καρία Σουμάντι.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 62 άνθρωποι (50 επιβάτες-μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά- και 12 μέλη του πληρώματος), σύμφωνα με τον υπουργό. «Το FDR (Flight Data Recorder, καταγραφέας δεδομένων πτήσης) βρέθηκε», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν τις αιτίες του δυστυχήματος που σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Τζακάρτα το Σάββατο.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός του στρατού Χάντι Τζαχτζάντο εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο από το αεροσκάφος της εταιρίας Sriwijaya Air, που συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας, θα βρεθεί σύντομα.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση εσωτερικού

Υπενθυμίζεται πως το αεροσκάφος Β737-500, το οποίο εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Αντίτα Ιραβάτι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, σήμερα. Η εταιρεία Sriwijaya από πλευράς της ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση αυτή προτού να προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, λίγο μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, βίντεο και φωτογραφίες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα κοινωνικά μέσα δείχνοντας πολίτες να κρατούν συντρίμμια που, όπως έλεγαν, ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος.

Η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος

While I'm hoping for the best, but I have to be realistic.

This... DOES NOT look good at all. #PKCLC #SJ182 #SriwijayaAir pic.twitter.com/nlOsWUCKs1

— Gerry Soejatman (@GerryS) January 9, 2021

«Άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη»

Ψαράδες που μίλησαν στο CNN ανέφεραν πως την ώρα που το αεροσκάφος «αγνοούνταν» άκουσαν μια ισχυρή έκρηξη και ξαφνικά δημιουργήθηκε ένα κύμα. «Άκουσα μια πολύ δυνατή έκρηξη. Νόμιζα πως είναι βόμβα ή πολύ δυνατός κεραυνός» λέει στο CNN ο Hendrik Mulyadi, ενώ συνάδελφός του περιέγραψε τον θόρυβο σαν μια «βόμβα που έσκαγε στο νερό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM