Ιαπωνία: Πανίσχυρος σεισμός και προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στην Ιαπωνία κοντά στην ανατολική ακτή της νήσου Χονσού – Προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας, όπως αναμεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕΜ κοντά στην ανατολική ακτή της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας, όπως αναφέρει το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Να αναφερθεί πως το  Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS) έδωσε μέτρηση 7,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή 24 χλμ. ανατολικά - βορειοαανατολικά της επαρχίας Ισινομάκι και εστιακό βάθος 54 χιλιομέτρων.

Image removed.

Μετά από αυτόν τον ισχυρό σεισμό μάλιστα, το ιαπωνικό δημόσιο δίκτυο NHK προειδοποίησε τους κατοίκους του νομού Μιγιάγκι ότι αναμένεται τσουνάμι ενός μέτρου. Γι' αυτό το λόγο κιόλας, προληπτικά, συστήθηκε σε όσους βρίσκονται κοντά σε παράκτιες περιοχές να μετακινηθούν σε υψηλότερο έδαφος.

Image removed.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από τον υποθαλάσσιο σεισμό μεγέθους 7-7,2 βαθμών που σημειώθηκε κοντά στις ακτές του νομού Μιγιάγκι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας, προέκυψε πως από εκείνο το σημείο είναι πιθανό να προκληθούν κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).

σεισμός στην Ιαπωνία

Όσον αφορά το σεισμό τώρα, να σημειωθεί πως αυτός έγινε αισθητός και στο Τόκιο και σημειώθηκε στις 18:09 τοπική ώρα (11:09 ώρα Ελλάδος) στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ υπολογίζεται πως είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων.

Significant #earthquake #Japan: magnitude 7.2, 34 km E of Ishinomaki, Japan, depth: 60 km https://t.co/es7YzOP7AX pic.twitter.com/JG1WbPW3zC

— Earthquakes Today (@eqtoday) March 20, 2021

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως αυτή η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7-7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε περιοχές που είχαν ήδη πληγεί από την καταστροφή του 2011, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM