Μέρκελ-κορονοϊός: Μεγάλη προσοχή γιατί έχουμε δύσκολο χειμώνα

14.419 κρούσματα κορονοϊού στην Γερμανία σε ένα 24ωρο- Τι αναφέρει η Άγκελα Μέρκελ

Πάνω από 14.000 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία. Παράλληλα η  'Ανγκελα Μέρκελ, ζήτησε εκ νέου "μεγάλη προσοχή" από τους πολίτες, χωρίς να δώσει ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των περιορισμών.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα έφτασε τα 815.746 και εχθές κατέγραψε  14.419 νέες μολύνσεις.

Εχθές 267 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 12.814 ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Μήνυμα Μέρκελ για δύσκολο χειμώνα

Εν τω μεταξύ, η 'Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ζήτησε εκ νέου "μεγάλη προσοχή" από τους πολίτες, χωρίς να δώσει ελπίδες για σύντομη χαλάρωση των περιορισμών.

"Ο χειμώνας μπροστά μας θα είναι πολύ απαιτητικός για όλους μας. Ο κορονοϊός θα κυριαρχεί στη ζωή μας για πολύ ακόμη", δήλωσε η κυρία Μέρκελ, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης που θα έχει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η κατάσταση και ενδεχομένως θα ληφθούν αποφάσεις για αυστηροποίηση του μέχρι τώρα "μερικού lockdown".

Στο καθιερωμένο μήνυμά της, η καγκελάριος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι "δεν μπορούμε να συναντιόμαστε χωρίς να ανησυχούμε", ενώ αναφέρθηκε στις δυνατότητες επικοινωνίας που παρέχει η τεχνολογία, οι οποίες ωστόσο, όπως είπε, "δεν αποτελούν υποκατάστατο της προσωπικής συνάντησης".

 Αυστηρότερα μέτρα ζητά η Μέρκελ

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδίαζε, χωρίς να έχει προηγουμένως διαβουλευθεί με τα κρατίδια, να εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα, τόσο σχετικά με τον περιορισμό των επαφών όσο και σε ό,τι αφορά την λειτουργία των σχολείων, ενώ επεδίωκε να επιτραπεί σε όποιον εργαζόμενο εμφανίσει συμπτώματα κρυολογήματος να παραμείνει στο σπίτι του για 5-7 ημέρες.

Οι προτάσεις διέρρευσαν και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από πολλούς Πρωθυπουργούς, ακόμη και από επικεφαλής κυβερνήσεων που ανήκουν στα κυβερνητικά κόμματα.

Σύμφωνα με την BILD, ιδιαίτερη ένταση υπήρξε μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Δημάρχου του Βερολίνου Μίχαελ Μύλερ, επειδή η Καγκελάριος εισηγήθηκε την λήψη επιπλέον μέτρων σε πόλεις όπου δεν παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, όπως η γερμανική πρωτεύουσα.

«Περνάτε κι εσείς πότε-πότε από το Βερολίνο», φέρεται να είπε η κυρία Μέρκελ στον Δήμαρχο του Βερολίνου. «Ναι και δεν έχω δει κανέναν με πίτσα ή κεμπάπ τη νύχτα στο πάρκο», απάντησε εκείνος, για να επανέλθει η Καγκελάριος: «Βλέπετε όμως το βράδυ τις μεγάλες ουρές για ντονέρ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM