Γαλλία: Το sms του δολοφόνου του καθηγητή σε γονέα

Σοκάρουν οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας ενός καθηγητή στη Γαλλία, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από έναν νεαρό άνδρα.

Ο άτυχος καθηγητής έχασε τη ζωή του, επειδή έδειξε τα σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη. Οι μαθητές είδαν τα σκίτσα στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται πως είχε στείλει sms σε έναν από τους γονείς των παιδιών, που είχε διαμαρτυρηθεί για την ενέργεια του καθηγητή.

Το προφίλ του γονέα

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε σήμερα (20/10) ότι ο πατέρας, που είχε καταγγείλει τον καθηγητή σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ανταλλάξει μηνύματα στο Whatsapp με τον δολοφόνο, ημέρες πριν από την επίθεση.

Ο πατέρας, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση, είχε αναρτήσει ένα βίντεο στο Facebook όπου έλεγε ότι ήθελε την απομάκρυνση του καθηγητή, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές το Σαββατοκύριακο. Ο άνδρας είχε επίσης πάει να δει τον διευθυντή του σχολείου για να διαμαρτυρηθεί, ενώ είχε αναρτήσει κι ένα άλλο βίντεο στο Facebook όπου αποκάλυπτε το όνομα του εκπαιδευτικού και το σχολείο όπου εργαζόταν.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM