Γαλλία: Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικούς φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ»

Στην Αβινιόν της Γαλλίας σημειώθηκε νέα επίθεση με μαχαίρι, λίγες ώρες μετά το αιματηρό σκηνικό που σημειώθηκε σε εκκλησία στη Νίκαια.

Νέα επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Αβινιόν της Γαλλίας, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον αστυνομικών, φωνάζοντας επανειλλημένα «Αλλάχου Άκμπαρ», δηλαδή «ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα γαλλικά μέσα, ο άνδρας μετά την επίθεση κινήθηκε εναντίον αστυνομικών, με τους ίδιους να ανοίγουν πυρ εναντίον του. Ο άνδρας έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, υποκύπτοντας στα τραύματα του.

Μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας

Να σημειωθεί πως το περιστατικό αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά από μια ακόμα αποτρόπαια επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών Μέσων, τα οποία επικαλούνται αστυνομική πηγή, η γυναίκα εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη. Αποκεφαλισμένο εντοπίστηκε, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα ακόμη θύμα.

Τα δύο από τα τρία θύματα βρίσκονταν μέσα στη βασιλική εκκλησία της Νοτρ Νταμ.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή

Να υπενθυμίσουμε πως οι τελευταίες αυτές επιθέσεις σημειώθηκαν στον απόηχο ενός ακόμα συγκλονιστικού συμβάντος. Πιο συγκεκριμένα, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε προάστιο του Παρισιού από 18χρονο ακραίο Ισλαμιστή.

Η φρικτή αυτή δολοφονία, από 18χρονο φανατικό, έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ καθώς ο καθηγητής λίγες ημέρες πριν είχε δείξει στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του προφήτη στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM