Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τους στόχους της στην Αν. Μεσόγειο»

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν στις προκλητικές δηλώσεις καθώς νωρίτερα τόνισε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσεις ούτε βήμα από τους στόχους της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει αδιάκοπα τις προκλητικές δηλώσεις τονίζοντας πως η χώρα του δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τους στόχους της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπογραμμίζει πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα συμφέροντα της και στην Κύπρο.

«Η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ ούτε βήμα πίσω»

«Το θέμα του Αιγαίου και της Μεσογείου είναι αυτό στο οποίο η Τουρκία δεν θα κάνει ποτέ ούτε βήμα πίσω. Έχουμε διαμηνύει παντού ότι δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να αγνοεί την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους και μας περιορίζει στις ακτές. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος σε εφημερίδα του Κατάρ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της»

Επίσης, ο Ερντογάν μιλώντας στην «The Peninsula», σημείωσε ότι η Τουρκία πάντα υποστήριζε μια δίκαιη κατανομή πόρων. Συμπληρώνοντας πως «αποφασιστικά» θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της, όπως αναμεταδίδει η Daily Sabah.

«Η Ελλάδα αναγνώρισε τις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο»

Συνέχισε λέγοντας ότι η Ελλάδα αναγνώρισε τις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο αφού συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούν να σταματήσουν τις επιδιώξεις της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Και μάλιστα παρά τις «κενές απειλές και τους εκβιασμούς».

«Δρούμε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο»

«Η Τουρκία έχει δείξει δυνατά και ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τη μείωση της έντασης και ευνοεί τον διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό όχι μόνο μέσω των δηλώσεων της αλλά και των ενεργειών της. Έχουμε τη βεβαιότητα ότι δρούμε σωστά όσον αφορά στο διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στο Κατάρ

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σήμερα στο Κατάρ όπου θα συναντηθεί με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι.

Το Κατάρ ανακοίνωσε την επίσκεψη Ερντογάν, αναφέροντα πως οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις προοπτικές ενίσχυσης των στρατηγικών τους σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM