Εκλογές ΗΠΑ: Αμερικανικά δίκτυα διέκοψαν τις δηλώσεις του Τραμπ

Η καταμέτρηση των ψήφων στις ΗΠΑ συνεχίζεται και όλα είναι αμφίρροπα και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Ντόναλντ Τραμπ ξανά ή Τζο Μπάιντεν;

Κάθε πολιτεία αναδεικνύει έναν ορισμένο αριθμό εκλεκτόρων από την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ. Με αυτές που έχουν κριθεί μέχρι στιγμής, ο Τζο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 264 εκλεκτορικές ψήφους και ο Ντόναλντ Τραμπ 214.

Για την επικράτηση απαιτούνται 270 εκλέκτορες

Οι τρεις εκλέκτορες της Αλάσκας δεν έχουν ακόμη κριθεί, πάντως κανένας Δημοκρατικός δεν έχει επικρατήσει σε αυτήνγια δεκαετίες. Συνεπώς, δεν υπάρχουν και πολλές αμφιβολίες για το ποιος θα κερδίσει.

Καλά κρατεί το σασπένς σε τέσσερις άλλες πολιτείες Τζόρτζια: Διακυβεύονται 16 εκλέκτορες

Image removed.

Έχει καταμετρηθεί το 99% των ψήφων στη νοτιοανατολική πολιτεία, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους. Στη Τζόρτζια, τους δύο αντιπάλους χωρίζουν 1.775 ψήφοι υπέρ του Τραμp. Ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πιστώνεται το 49,4% των ψήφων έναντι... 49,4% του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

Νεβάδα: Διακυβεύονται 6 εκλέκτορες

Image removed.

Έχει καταμετρηθεί το 84% των ψήφων στην πολιτεία, μεγάλο μέρος της οποίας καλύπτεται από έρημο. Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται προς το παρόν, με το 49,4% των ψήφων, έναντι 48,5% του Ντόναλντ Τραμπ.

Πενσιλβάνια: Διακυβεύονται 20 εκλέκτορες

Image removed.

Έχει καταμετρηθεί το 94% των ψήφων σε αυτή τη βορειοανατολική πολιτεία. Μια πολιτεία όπου έκαναν εντατικά εκστρατεία τόσο ο Τραμπ, όσο και ο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέθετε ακόμη προβάδισμα το βράδυ της Πέμπτης (συγκέντρωνε το 49,6% των ψήφων, έναντι ενός 49,3% του Τζο Μπάιντεν) όμως, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού επιστολικών ψήφων θα ανεβάσει πολύ το ποσοστό του Μπάιντεν, που κατάγεται από την Πενσιλβάνια.

Βόρεια Καρολίνα: Διακυβεύονται 15 εκλέκτορες

Image removed.

Έχει καταμετρηθεί το 94% των ψήφων στη νοτιοανατολική πολιτεία, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους. Προς το παρόν έχει προβάδισμα ο Ντόναλντ Τραμπ (50,1%) επί του Τζο Μπάιντεν (48,7%), όμως οι επιστολικές ψήφοι, που μπορούσαν να κατατεθούν ως την ημέρα των εκλογών (3η Νοεμβρίου) το αργότερο γίνονται αποδεκτές και μπορούν να καταμετρηθούν εκεί μέχρι και τη 12η Νοεμβρίου.

Μεγάλα αμερικανικά δίκτυα διέκοψαν τις δηλώσεις του Τραμπ και ο ίδιος το καταγγέλλει νοθεία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (5/11) από τον Λευκό Οίκο πως οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του «κλέψουν» την εκλογική του νίκη.

«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία»

«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η συνέχιση της καταμέτρησης του δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει τους ψηφοφόρους μας και να κατασκευάσει αποτελέσματα» συμπλήρωσε ο ίδιος. Και αμέσως μετά έκανε λόγο περί «εξαφάνισης», «ως εκ θαύματος» και «μυστικά» των ψήφων των υποστηρικτών του.

«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει»

«Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει», επανέλαβε. Κατηγόρησε ορισμένες πόλεις για «διαφθορά» και κατήγγειλε ότι εργαζόμενοι και εκλογικοί αντιπρόσωποι σε αυτές διαπράττουν σκόπιμα νοθεία και καταμετρούν ψήφους που κατατέθηκαν «παράνομα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε επίσης πως τα «μεγάλα μέσα ενημέρωσης», «το χρήμα» και «οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας» είναι όλοι εναντίον του και υπέρ των Δημοκρατικών.

«Θα αποφασίσουν οι δικαστές»

«Θα έχουμε πολλές δίκες», προειδοποίησε, θα ακολουθηθεί ο δρόμος «των νομικών διαδικασιών. «Έχω την αίσθηση πως θα αποφασίσουν οι δικαστές» για το ποιος είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών.

«Έκοψαν» τη σύνδεση με τις δηλώσεις του

Οι νέες δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν έντονα και τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να «κόψουν» τη σύνδεση. Χαρακτηριστικά, τα τηλεοπτικά δίκτυα, ABC, NBC και MSNBC διέκοψαν τη ζωντανή μετάδοση με τις δηλώσεις του.

Επιπλέον, ο παρουσιαστής του MSNBC, Μπράιαν Ουίλιαμς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εντάξει. Εδώ είμαστε πάλι, στην άβολη θέση όχι μόνο να διακόψουμε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά να τον διορθώσουμε. Δεν υπάρχουν παράνομες ψήφοι, δεν υπάρχει νίκη Τραμπ».

WATCH: "OK. Here we are again in the unusual position of not only interrupting the president of the United States, but correcting the president of the United States," Brian Williams says on @MSNBC moments into the president's statement tonight. pic.twitter.com/2AliTQuSsr

— MSNBC (@MSNBC) November 6, 2020

Δείτε και την αντίδραση από το NBC.

LIVE: President Trump speaks from White House, as votes continue to be counted in several battleground states. https://t.co/Qi1qPzvgJs

— NBC News (@NBCNews) November 5, 2020

WATCH: @lesterholtnbc fact-checks remarks made by President Trump during White House press conference. pic.twitter.com/ipWA7afZ3V

— NBC News (@NBCNews) November 6, 2020

Το CNNi δεν διέκοψε την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος. Ωστόσο, ο ίδιος ο Τραμπ εγκατέλειψε το βήμα χωρίς να δεχθεί καμία ερώτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM