Και το Ντουμπάι τελικά θύμα του κορονοϊού

Οι Αρχές του Ντουμπάι μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσαν τη αναστολή των μη απαραίτητων χειρουργικών επεμβάσεων για ένα μήνα, καθώς και την αναστολή της ζωντανής διασκέδασης σε ξενοδοχεία και εστιατόρια μέχρι νεοτέρας

Το Ντουμπάι, ο προορισμός όσων ήθελαν να αποφύγουν τα lockdown. κυρίως την περίοδο  των εορτών, όπως φαίνεται έπεσε και αυτός θύμα του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν ότι αναστέλλονται οι μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για ένα μήνα καθώς και η ζωντανή διασκέδαση στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια μέχρι νεοτέρας, και αυτό διότι τις τελευταίες μέρες σημειώνεται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Για την αναστολή των χειρουργείων

Σε εγκύκλιό τους, οι αρχές του Ντουμπάι, σημειώνουν πως η απόφαση τίθεται σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη (21/1) και είναι πιθανό να παραταθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Επιπλέον, η λήψη μέτρων έχει ως στόχο να διασφαλίσει πως τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών με κορονοϊό.

Για την διακοπή της ζωντανής διασκέδασης

Να σημειωθεί επίσης, πως και η υπηρεσία τουρισμού του Ντουμπάι εξέδωσε εγκύκλιο, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Reuters, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση των παραβιάσεων των κανόνων που ισχύουν.

Τα ημερήσια κρούσματα

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα –όπου βρίσκεται το Ντουμπάι– ξεπέρασε το όριο των 3.000 στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίζει να αυξάνεται διαρκώς. Μόλις χθες (20/1), τα ημερήσια κρούσματα έφτασαν τις 3.506, δηλαδή τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στην περιοχή του Κόλπου, με τον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων στις υπόλοιπες πέντε χώρες της περιοχής να έχουν πέσει κάτω από τις 500. Επιπλέον, τα ΗΑΕ δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων ο οποίος καταγράφεται σε κάθε εμιράτο ξεχωριστά.

ΗΑΕ και εμβόλιο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εγκρίνει το κινεζικό εμβόλιο κατά της λοίμωξης Covid-19 που έχει παράξει η Sinopharm και το οποίο είναι διαθέσιμο στον γενικό πληθυσμό. Ενώ, το Ντουμπάι εμβολιάζει τους πολίτες του με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Να σημειωθεί πως η χώρα έχει εντείνει τους ρυθμούς του εμβολιασμού έχοντας στόχο να έχει εμβολιαστεί περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της –των περίπου 9 εκατομμυρίων– πριν το τέλος Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM