Τσεχία: Δωρεάν για όλους το τεστ κορονοϊού

Σε μια σπουδαία ανακοίνωση προέβη ο πρωθυπουργός της Τσεχίας. Ο ίδιος δήλωσε πως το τεστ κορονοϊού θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις, ανέφερε την Τρίτη (24/11) πως έχει σκοπό να προσφέρει δωρεάν το τεστ αντιγόνων του κορονοϊού, σε όσους πολίτες το επιθυμούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τσεχία συγκαταλέγεται στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον covid-19 κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο, τα κρούσματα παρουσιάζουν σταδιακή μείωση το τελευταίο διάστημα, ύστερα από την επιβολή μέτρων lockdown.

Μάλιστα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μειώνει το επίπεδο κινδύνου από το πέμπτο (σ.σ το πιο υψηλό) στο τέταρτο επίπεδο.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση για να επιτρέψουμε σε όλους τους πολίτες, τουλάχιστον μία εβδομάδα ή δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, να μπορέσουν να υποβληθούν εθελοντικά σε τεστ και δωρεάν σε τεστ αντιγόνων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.

Παράλληλα, ο Αντρέι Μπάμπις υπογράμμισε πως τα τεστ δεν θα συνοδεύονται από όρους. Έτσι όποιος πολίτης θέλει θα μπορεί να εξετάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM