Μπάιντεν: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές» (vid)

Αν και όλα δείχνουν πως ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος και περιμένει να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Τζο Μπάιντεν βλέπει τόσο την καταμέτρηση σε οχτώ ακόμη πολιτείες όσο και τις επιστολικές ψήφους να «δουλεύουν» υπέρ του, ωστόσο παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής αυτής μάχης.

«Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε»

Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, δήλωσε σε σύντομη ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης (4/11) από το Ντέλαγουερ: «Δεν είμαι εδώ για να διακηρύξω ότι νικήσαμε, αλλά για να σας πω ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές».

«Για να προχωρήσουμε πρέπει να σταματήσουμε να μεταχειριζόμαστε τους αντιπάλους μας σαν εχθρούς»

Και συμπλήρωσε πως αφού γίνει γνωστό το εκλογικό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει «να αφήσουμε πίσω μας τις επιθετικές ομιλίες της προεκλογικής εκστρατείας». Και συνέχισε λέγοντας πως «για να προχωρήσουμε πρέπει να σταματήσουμε να μεταχειριζόμαστε τους αντιπάλους μας σαν εχθρούς».

Δείτε παρακάτω την ομιλία του Τζο Μπάιντεν:

 

Μπάιντεν για τη «Συμφωνία του Παρισιού»

Στη συνέχεια και με αφορμή την τυπική αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ο Μπάιντεν προχώρησε στη δέσμευση πως η χώρα του θα επανενταχθεί στη συμφωνία από την πρώτη κιόλας μέρας της θητείας του, εάν τελικά επικρατήσει.

Ειδικότερα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο μέσω Twitter δήλωσε: «Σήμερα, η κυβέρνηση Τραμπ εγκατέλειψε επίσημα τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Και σε ακριβώς 77 ημέρες, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επανενταχθεί σε αυτή», αναφερόμενος στην 20ή Ιανουαρίου 2021, όταν θα ορκιστεί ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM