Μπάιντεν: Τα δάκρυα του νέου Αμερικανού προέδρου

Η Αμερική φαίνεται πως αλλάζει σελίδα μετά την προεδρία του αμφιλεγόμενου Ντόναλντ Τραμπ. Πλέον θα βρίσκεται στα χέρια του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τα δάκρυα του κατά την τελευταία του ομιλία λίγο πριν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του.

Της Δέσποινας Τσίρου

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι ο γηραιότερος πρόεδρος που θα αναλάβει την εξουσία των ΗΠΑ, αποχαιρέτησε τον τόπο του, το Ντελαγουέρ, όπου υπήρξε για χρόνια γερουσιαστής. Ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ξεσπώντας σε δάκρυα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αδικοχαμένο γιο του, Μπο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν πέντε χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.

 

«Μόνο για ένα πράγμα λυπάμαι, που εκείνος δεν είναι εδώ»

Φανερά συγκινημένος ο Τζο Μπάιντεν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, αναφερόμενος στον γιο του. Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα για τον γιο του πως «μόνο για ένα πράγμα λυπάμαι, που εκείνος δεν είναι εδώ, γιατί εμείς θα έπρεπε να τον παρουσιάσουμε ως πρόεδρο».

Ο Μπο Μπάιντεν ήταν γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, ενώ είχε υπηρετήσει και στην τοπική Εθνοφρουρά. Η αναφορά του 46ου προέδρου υποδεικνύει τις προδιαγραφές που είχε ο γιος του, προκειμένου να ακολουθήσει μια λαμπρή πορεία στην πολιτική σκηνή της Αμερικής.

Ο Τζο Μπάιντεν με τον γιο του Μπο

Ποιος ήταν ο Μπο Μπάιντεν;

Ο Μπο Μπάιντεν γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1969 και απεβίωσε τον Μάιο του 2015, λόγω όγκου που εντοπίστηκε στον εγκέφαλο το 2010. Ήταν το μεγαλύτερο από τρία παιδιά του Τζο Μπάιντεν με την πρώτη του γυναίκα.Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για αρκετά συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους και μουδιάσματα. Έτσι, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο ξεκίνησε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, προκειμένου να μην υπάρξουν μεταστάσεις. Ωστόσο, το 2015 ο καρκίνος έκανε την επανεμφάνιση του με ακόμα πιο επιθετική μορφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο και μετά από δέκα μέρες να αποβιώσει σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Ο Τζο Μπάιντεν αγκαλιά με το γιο του

«Μια καινούρια μέρα για την Αμερική»

Λίγη ώρα πριν την ορκωμοσία του ο Τζο Μπάιντεν έκανε μια λιτή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας πως είναι μια «καινούρια μέρα για την Αμερική».

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM