Αναχώρηση… Χονγκ Κονγκ, προορισμός… Χονγκ Κονγκ (vid)

Ανάρπαστη έγινε μια ακόμα «Πτήση στο πουθενά» που αυτή τη φορά σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ.

Οι επιβάτες ετοιμάζονται να αναχωρήσουν σα να πηγαίνουν κανονικό ταξίδι. Ωστόσο το αεροδρόμιο απογείωσης κα προσγείωσης παραμένει το ίδιο.

Εν μέσω της πανδημίας, που έχει «πλήξει» τα ταξίδια και τις αεροπορικές εταιρείες, ορισμένες εξ αυτών είπαν να το «εκμεταλλευτούν» και να... δημιουργήσουν «πτήσεις στο πουθενά».

Τι είναι οι «πτήσεις στο πουθενά»

Πρόκειται για μια νέα τάση που προέκυψε, στην προσπάθεια των αεροπορικών εταιρειών να μειώσουν -όσο αυτό είναι δυνατόν- τις τεράστιες οικονομικές απώλειες του 2020 λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Αναχώρηση… Χονγκ Κονγκ, προορισμός… Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, αερομεταφορέας προσφέρει σε 100 επιβάτες τη φορά ένα ταξιδάκι διάρκειας 90 μόλις λεπτών. Η πτήση γίνεται με εισιτήριο, το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, των 110 με 153 δολάρια. Και όλα αυτά για να απολαύσουν από ψηλά, έστω κι έτσι τα αξιοθέατα της πόλης τους.

Και μπορεί αυτό να σου ακούγεται πράγματι απίστευτο, να πούμε κάπου εδώ πως τα εισιτήρια εξαντλούνται μέσα σε 10 λεπτά. Καθώς, όπως φαίνεται η ανάγκη -ή η επιθυμία- για ένα «ταξιδάκι αναψυχής» υπερβαίνει ακόμα και την πανδημία. Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι εκείνοι που τους έχουν λείψει τα αεροπορικά ταξίδια και επιλέγουν τέτοιου είδους πτήσεις. Ίσως, ως «έσχατη» λύση.

Γεγονός που δεν αποδεικνύεται περίτρανα μονάχα από την τεράστια ζήτηση. Αλλά και από το γεγονός πως όσοι το επιλέγουν δείχνουν ευχαριστημένοι με την εμπειρία. Έστω και αν δεν πάτησαν το πόδι τους στη γη ούτε για λίγο.

Ποια τα προνόμια

Ακόμα και σε ένα ταξίδι σαν αυτό δεν νοείται να μην τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και τα πρωτόκολλα, τα οποία εξασφαλίζουν την υγεία των «ταξιδιωτών», όσο και τη δημόσια υγεία εν γένει.

Βεβαίως, εφόσον δεν μιλάμε για κανονική πτήση, το Airbus Α-320 (στο Χονγκ Κονγκ) μπορεί να πετάει χαμηλά, στις 4.000 πόδια προκειμένου οι επιβαίνοντες να έχουν καλύτερη θέα της πόλης.

Επίσης, αν επιλέξεις μια τέτοια πτήση σου δίνεται η δυνατότητα να κλείσεις ολόκληρη σειρά θέσεων για να είσαι ανάμεσα σε δικούς σου ανθρώπους.

Πως ξεκίνησαν

Οι πτήσεις στο πουθενά είναι μία ιδέα που έθεσε σε εφαρμογή πρώτη από όλους η Ταϊβάν. Και στη συνέχεια ακολούθησαν το Χονγκ Κονγκ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία.

Δείτε παρακάτω σχετικό απόσπασμα:Η «πτήση για το πουθενά» πάνω από την Αυστραλία έγινε sold out μέσα σε 10 λεπτά

Αντίστοιχες πτήσεις, όπως προαναφέρθηκε πραγματοποιούνται και στην Αυστραλία, όπου και εκεί η ζήτηση είναι παραπάνω από τεράστια.

Όπως φαίνεται, παίρνοντας μια «πτήση για το πουθενά», αν και κάπως δυσοίωνο, αποδεικνύεται ότι είναι ένας πολύς καλός τρόπος για δει κανείς την Αυστραλία.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη πτήση αναχωρεί από το Σίδνεϊ και πετά πάνω από το Great Barrier Reef και στο εσωτερικό της Αυστραλίας, πριν επιστρέψει στην πρωτεύουσα. Στην ουσία δηλαδή δεν πάει πουθενά.

Λαμβάνοντας όμως υπόψιν το γεγονός ότι το όνειρο για πολυήμερες διακοπές είναι σχεδόν αδύνατο για τους περισσότερους, μια «πτήση στο πουθενά» μάλλον είναι ένας καλός τρόπος να κάνει κανείς μια σύντομη «απόδραση».

Εσύ θα επέλεγες μια «πτήση στο πουθενά»;ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM