Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής που κατηγορούνταν για 24 σεξουαλικά εγκλήματα

Νεκρός εντοπίστηκε ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικείας γυμναστικής των ΗΠΑ, Τζον Γκέντερτ

Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε ο προπονητής της εθνικής ομάδας γυναικείας γυμναστικής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, Τζον Γκέντερτ, χθες Πέμπτη. Ο προπονητής αυτοκτόνησε μετά την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του για 24 κακουργήματα σε βάρος νεαρών αθλητριών, για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και σωματεμπορία τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ, ο 63χρονος αυτόχειρας αναμενόταν να παραδοθεί την Πέμπτη το απόγευμα, προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Σεξουαλικά εγκλήματα με τουλάχιστον 265 θύματα

Μεταξύ άλλων, ο Γκέντερτ ήταν ιδιοκτήτης του φημισμένου Twistars Gymnastics Club του Μίσιγκαν, ενός από τα μέρη όπου ο Λάρι Νάσαρ, πρώην γιατρός της εθνικής ομάδας γυμναστικής, είχε παραδεχτεί ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά νεαρές αθλήτριες την περίοδο 2008 - 2018. Μετά την αποκάλυψη των ειδεχθών αυτών εγκλημάτων, το Twistars πoυλήθηκε και άλλαξε όνομα, ενώ ο Νάσαρ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 140 ετών για σεξουαλικά εγκλήματα με τουλάχιστον 265 θύματα!

Ο Γκέντερτ φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του με το που έλαβε γνώση για τις σε βάρος του κατηγορίες και το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM