Φυλακίστηκε επειδή σκαρφάλωσε σε μια πυραμίδα για να βγάλει φωτογραφία (pics+vid)

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν ταξιδέψεις σε ένα μέρος και δεν δημοσιεύσεις φωτογραφίες σου στο Instagram, είναι σαν να μην έχεις πάει ποτέ.

Το ίδιο ακριβώς πιστεύει και ο Vitaly Zdorovetskiy, ο οποίος βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα μιας αιγυπτιακής φυλακής, επειδή έκανε αναρρίχηση σε μια από τις πυραμίδες της Γκίζας για να βγάλει την τέλεια φωτογραφία.

Ο Αμερικανο-Ρώσος influencer/travel blogger αποκάλυψε την περιπέτεια του στην λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στον λογαριασμό του, γράφοντας: “Φυλακίστηκα στην Αίγυπτο επειδή ανέβηκα σε μια από τις πυραμίδες της Γκίζας. Έχω πάει πολλές φορές φυλακή, αλλά αυτό που μου συνέβη εκεί ήταν πολύ χειρότερο. Είδα φρικτά πράγματα και δεν το εύχομαι σε κανέναν.

Ο ίδιος ωστόσο ισχυρίστηκε ότι άξιζε τον κόπο, καθώς το έκανε για καλό σκοπό, γράφοντας: “Αν άξιζε τον κόπο; Σίγουρα! Το έκανα για καλό σκοπό και σύντομα θα μοιραστώ ολόκληρο το βίντεο, ώστε να το δει όλος ο κόσμος.”

Αν και το post του Vitaly έχει λάβει σχεδόν 200.000 likes, δεν πείσθηκαν όλοι για τον αλτρουισμό του, με πολλούς να σχολιάζουν ότι το έκανε απλά για διαφημιστικούς λόγους.

Γιατί δεν δωρίζεις τα χρήματα σου αντί να ανεβαίνεις σε αρχαία ιστορικά μνημεία χωρίς λόγο;” σχολίασε ένας χρήστης του Instagram, με το σχόλιο του να λαμβάνει 2.361 likes.

https://www.instagram.com/tv/B7ZXNghnPhs/?utm_source=ig_embed

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στην Αίγυπτο – ο οποίος καθιερώθηκε τον Νοέμβριο – είναι παράνομο κάποιος να αναρριχηθεί στις πυραμίδες, και όποιος τον παραβιάσει θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόστιμο και φυλάκιση έως και 30 ημέρες.

Ο Vitaly, πριν την ανάβαση του στην πυραμίδα, ανήρτησε μια προκλητική φωτογραφία στην οποία δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καταλάβει την Αίγυπτο!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην εποχή που ζούμε πρόκειται να δούμε πολλά αντίστοιχα περιστατικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM