Συμβουλές από έναν πρώην κατάδικο: Γυμνάσου σα να είσαι φυλακισμένος (pics+vid)

Συμβουλές γυμναστικής από έναν πρώην κατάδικο.

O Coss Marte ξεκίνησε να λαμβάνει τη γυμναστική σοβαρά υπόψιν όταν βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Καταδικάστηκε για εμπόριο ναρκωτικών και οι γιατροί της φυλακής του είπαν ότι τα επίπεδα της χοληστερίνης του είναι επικίνδυνα υψηλά και πιθανότατα θα πεθάνει πριν τελειώσει η επταετής ποινή του.

“Είπα ότι δεν θα πεθάνω, και πήγα αμέσως στο κελί μου και άρχισα να κάνω ότι ασκήσεις ήξερα, στο χώρο που μου δόθηκε”, είχε αναφέρει ο ίδιος.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές κατάρτισης σωματικού βάρους στρατιωτικού τύπου που έμαθε στη φυλακή, ο Coss κατάφερε να χάσει 70 κιλά σε έξι μήνες με το μόνο του εργαλείο τους 4 τοίχους και το πάτωμα του κελιού του.

Ο Marte μέσα στην φυλακή άρχισε να βοηθά και τους άλλους κρατούμενους να διατηρηθούν σε φόρμα, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα προπονήσεων. Μετά την αποφυλάκιση του το 2013, ξεκίνησε επισήμως την fitness boot camp εταιρεία, ConBody.

Το πρώτο ConBody στούντιο ανοιξε στην Κάτω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν – τη γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Marte. Το στούντιο είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα κελί φυλακής, με μεταλλικές ράβδους και λευκούς τοίχους από τσιμέντο.

Η προπόνηση αποτελείται αποκλειστικά από ασκήσεις που μπορούν να γίνουν στη φυλακή, πράγμα που σημαίνει ότι δίνεται έμφαση στο σωματικό βάρος και δεν υπάρχει κανένας απολύτως εξοπλισμός γυμναστικής, εκτός από τις μεταλλικές ράβδους που θυμίζουν κάγκελα φυλακής.

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι εκτός από την προσπάθειά του να προσφέρει στους ανθρώπους μια αποτελεσματική προπόνηση σωματικού βάρους, αποστολή του Marte είναι να προσφέρει ευκαιρίες σε όσους είχαν προηγουμένως φυλακιστεί, όπως αυτόν. Έτσι κάθε υπάλληλος της ConBody – από τους εκπαιδευτές μέχρι τους επιστάτες – έχει βρεθεί στη φυλακή.

Το πραγματικό μήνυμα της ConBody είναι η επανένταξη πρώην φυλακισμένων στην αγορά εργασίας. Η αποστολή της είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε δύο κοινότητες: τους νέους επαγγελματίες και τα άτομα που είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM