Ρέθυμνο: Ο βοσκός που ξεχωρίζει για την καλή του καρδιά

Κάνοντας μια περιήγηση στην Κρητική ύπαιθρο και εξερευνώντας τα υπέροχα χωριά της Κρήτης, ένα είναι βέβαιο. Θα συναντήσετε πράγματα και ανθρώπους που θα σας τραβήξουν την προσοχή. Οι άνθρωποι εκεί διαφέρουν κατά πολύ από όσους ξέρετε. Και αυτό γίνεται χάρη στην γνησιότητά, τον αυθεντικό και αμόλυντο χαρακτήρα τους και την καλή τους καρδιά.

Έναν τέτοιο άνθρωπο, λοιπόν, από την Μουρνέ Ρεθύμνου, παρουσιάζει μέλος της γνωστής φεϊσμπουκικής σελίδας.

Και αυτή είναι η αφήγησή του:

«Δεν γνωρίζουμε το όνομα του αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία όσο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που τον καθιστούν μια ξεχωριστή φιγούρα στο χωριό Μουρνέ του Ρεθύμνου, από αυτές που και να θέλεις δεν μπορείς να μην κοιτάξεις πόσο μάλλον να ξεχάσεις.

Ο συμπαθέστατος κύριος της φωτογραφίας, κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, καθόταν στην άκρη του δρόμου , έξω από το χωριό, όπου έβοσκε το μικρό κοπάδι από πρόβατα και κατσίκια όταν σταματήσαμε και του πιάσαμε την κουβέντα.

Εντύπωση μας έκανε ένα μικρό προβατάκι που δεχόταν με ευχαρίστηση τα χάδια του και τον ακολουθούσε σαν μικρό σκυλάκι λίγο αργότερα , όταν αποφάσισε να μετακινηθεί αυτός και τα ζωντανά του.

«Το έχω σαν παιδί μου κι αυτό με ακολουθεί όπου κι αν πάω πιστεύοντας ότι είμαι η μαμά του. Εγώ το ανέθρεψα δίνοντας του το γάλα με μπιμπερό από τότε που γεννήθηκε».

Κατά την διάρκεια της συζήτησης την προσοχή του τράβηξε μια κατσίκα με πολύ μεγάλη κοιλιά.

«Δεν έχει τίποτα, η κοιλιά τση είναι μεγάλη γιατί πρήστηκε από τα χόρτα πού φαγε. Είναι και βαρεμένη…», είπε ο βοσκός.

Δείτε παρακάτω τον βοσκό από την Μουρνέ Ρεθύμνου:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM